Για επιστροφή του χειμώνα, με ψυχρή εισβολή από αύριο Τετάρτη προειδοποιοιούν μετεωρολόγοι, που προβλέπουν ότι το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου, θα κυλήσει με διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας.

Μάλιστα το πρώτο κύμα κακοκαιρίας το αναμένουμε αύριο Τετάρτη αλλά και την Πέμπτη όπου βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα μας καθώς θα μετατοπιστεί προς τα ανατολικά.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες και στο τελείωμά του ( Πέμπτη ) οι θυελλώδεις βοριάδες αλλά και η πτώση της θερμοκρασίας.


Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα ( βροχές – καταιγίδες ) τοπικά θα είναι ισχυρά στα δυτικά, τα βορειοανατολικά όπως επίσης και το ανατολικό Αιγαίο.

Ο μετεωρολόγος συνοδεύει την σχετική ανάρτησή του στο facebook, με χάρτες που δείχνουν: την εξέλιξη των φαινομένων για το νέο 24ωρο, τις θαλάσσιες περιοχές με τις μεγαλύτερες εντάσεις του ανέμου και την κύμανση της θερμοκρασίας για αύριο Τετάρτη.