Στην ταυτοποίηση και άλλων προσώπων που συμμετείχαν στο περιστατικό του άγριου ξυλοδαρμού του αστυνομικού την Τρίτη στη Νέα Σμύρνη έχει προχωρήσει η Αστυνομία και τις επόμενες ώρες αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις. Από χθες το απόγευμα έως σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκαν 4 συλλήψεις, πέραν του 30χρονου Ελληνοϊρακινού στη Μαγούλα.

Όλοι τους, όπως και οι 16 που είχαν συλληφθεί νωρίτερα για συμμετοχή σε άλλες βιαιοπραγίες στην περιοχή το βράδυ, είναι οργανωμένοι οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων με αξιόποινο παρελθόν, ενώ 8 είναι ανήλικοι. Ανάμεσά τους κι ένας 22χρονος χούλιγκαν που - κατά την αστυνομική ενημέρωση – είχε πετάξει μπογιές και φειγ βολάν στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην Αθήνα, στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν δύο πρόσωπα. Με τον έναν, ο 30χρονος αποκαλούμενος «Ινδιάνος», φαίνεται να συνεννοείται πριν ξεκινήσει τον αγώνα ταχύτητας εναντίον της εποχούμενης περιπόλου και πέσει με αγριότητα πάνω στο θύμα. Ο άλλος, είναι εκείνος που βιντεοσκοπεί εκ του σύνεγγυς, τον ξυλοδαρμό με το κινητό του, ωστόσο το υλικό αυτό δεν έχει «ανέβει» ακόμη σε κάποιον λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η μαρτυρία και κυρίως τα στοιχεία που διαθέτει, θεωρούνται σημαντικά για τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ καθώς έχει «τραβήξει» από πολύ κοντά το συμβάν.

Σε ότι αφορά στα άτομα που λιντσάρισαν τον 28χρονο αστυνομικό, η έως τώρα έρευνα έχει δείξει ότι ήταν δέκα. Σε κάθε περίπτωση προκαλεί εντύπωση η συμπεριφορά του σεσημασμένου και για ναρκωτικά δράστη, ο οποίος έτρεξε ενάντια σε ομάδα 22 αστυνομικών όταν τα περίπου 200 άτομα που ήταν στο σημείο υποχωρούσαν φοβούμενα τις δυνάμεις της ΔΙΑΣ και των ΜΑΤ.

Δείτε το σχετικό βίντεο: