Στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο κ. Νίκος Αλεξανδρής, δικηγόρος της 34χρονης Ιωάννας, που δέχθηκε την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα. Ο νομικός παραστάτης της νεαρής κοπέλας όπως είπε είναι σε καθημερινή επικοινωνία μαζί της.

Mακρύ και με δυσκολίες το πρόγραμμα θεραπείας της 34χρονης

«Η ψυχολογία της όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι καθόλου καλή. Πέραν του γεγονότος ότι έχει πάρα πολύ ταλαιπωρηθεί 10 μήνες τώρα. Σκεφτείτε οτι δεν μπορεί να συνεχίσει το πρόγραμμα θεραπείας και τις ιατρικές πράξεις που πρέπει να γίνονται, διότι το Θριάσιο έχει σταματήσει να λειτουργεί ως νοσοκομείο είναι νοσοκομείο covid. Οπότε εδώ και πάρα πολλούς μήνες είναι σε αναμονή. Ούτως η άλλως η κατάστασή της είναι τέτοια που οι ιατρικές εξετάσεις και οι επεμβάσεις και το τονίζω γιατί μετά θα πρέπει να αρχίσει τις αποκαταστατικές θα πρέπει να γίνουν σε ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών. Δηλαδή για τον επόμενο ενάμιση χρόνο δεν θα μπορεί καν να ξέρει να γνωρίζει ποια θα είναι η τελική της μορφή.», σημείωσε.



Η κοπέλα αγωνίζεται όπως ανέφερε για να ζήσει. Δίνει ακόμα αγώνα για να ζήσει άρα προφανώς η εμφάνιση είναι το επόμενο στάδιο. «Η εικόνα που δείχνεται είναι η όμορφη εικόνα, η πραγματικότητα είναι απείρως πιο άσχημη. Σκεφτείτε ότι θέλει τουλάχιστον ένα χρονικό ορίζοντα πέντε ετών, για να μπορέσει να πει κάποιος ότι θα έχει μία εκτίμηση για το πώς θα είναι. Αυτή η κοπέλα ζει σε μια ιδιότυπη φυλακή η οποία είναι ενδεχομένως πολύ πιο σκληρή από τις φυλακές που έχουμε όλοι κατά νου. Δέκα μήνες δεν μπορεί να έξω, δεν μπορεί να αντικρίσει άνθρωπο, δεν μπορεί να αντικρίσει το φως του ήλιου. Σκέφτεστε έναν άνθρωπο δέκα μήνες στο σκοτάδι… Σκέφτεστε έναν άνθρωπο να πίνει νερό με καλαμάκι;», τόνισε συγκλονίζοντας.

Αναφορικά στις ποινές στην κατηγορουμένη σημείωσε τα εξής:

«Θα πρέπει καταρχάς να δούμε τι θα παραπεμφθεί και η κατηγορούμενη όταν θα κλείσει η ανάκριση, θα ακολουθήσει το συμβούλιο, όπου και θα απαγγείλει τις κατηγορίες τις τελικές με τις οποίες θα εισαχθεί στη δίκη. Αυτή τη στιγμή ελπίζουμε και πιστεύουμε νομικά ότι η κατηγορία θα είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας. Οι ποινές οι οποίες προβλέπονται, κυμαίνονται μέχρι τα 10 – 15 χρόνια αναλόγως αλλιώς αν πάει για σωματική βλάβη έστω και βαριά σκοπούμενη σωματική.Οι ποινές εκεί είναι μέχρι δέκα χρόνια πάλι αναλόγως πώς θα εισαχθεί. Είναι βέβαιο ότι θα ταλαιπωρηθεί στη φυλακή της η Ιωάννα από την δράστη της επίθεσης αυτής», ανέφερε κλείνοντας.

Δείτε το σχετικό βίντεο: