Ο νέος σεισμός των 5,2 ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι, άφησε νέες ζημιές και συγκεκριμένα ρωγμές σε σπίτια στα χωριά της Ελασσόνας και του Τυρνάβου που είχαν ήδη πληγεί από τον πρώτο σεισμό.

Σημαντικές οι ρωγμές, δεν υπάρχουν τραυματισμοί 

Όπως εξήγησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δήμαρχοι Ελασσόνας και Τυρνάβου, Νίκος Γάτσας και Γιάννης Κόκκουρας, μετά την νέα σεισμική δόνηση οι Δήμοι δέχτηκαν αρκετά τηλεφωνήματα από πολίτες που εντόπισαν σημαντικές ρωγμές στα σπίτια τους, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν τραυματισμοί. Σημειώνεται πως οι υπηρεσίες των δύο Δήμων συνεχίζουν να βρίσκονται στις περιοχές που σημειώθηκαν τα προβλήματα για να καταγράψουν τις ζημιές.

Έξι λεπτά αργότερα από τον σεισμό των 5,2 σημειώθηκε μία ακόμη δόνηση της τάξης των 3,7 Ρίχτερ, ενώ ακολούθησαν δονήσεις 3,6 και 4 Ρίχτερ, μέσα σε συνολικό διάστημα πέντε λεπτών και με εστιακό βάθος από 5 ως 10 χιλιόμετρα.

Λέκκας: Στα 5,5 Ρίχτερ ο σεισμός - Δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία

Στην περιοχή Βόρεια του Τυρνάβου, στην ίδια σεισμική ζώνη που έχει ενεργοποιηθεί στην περιοχή, βρίσκεται το επίκεντρο της νέας ισχυρής δόνησης, που σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, καθηγητή Γεωλογίας Ευθύμιο Λέκκα, είναι στα 5,5 Ρίχτερ. Εντάσσεται στη μετασεισμική δραστηριότητα και δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Όπως επισημαίνει ο κ.Λέκκας, οι κάτοικοι θα πρέπει να μείνουν έξω από τα σπίτια τους ιδιαίτερα αν αυτά έχουν υποστεί ζημιές.