Στόχος εμπρηστικής επίθεσης από αγνώστους έγινε το βράδυ του Σαββάτου πολυκατοικία που διαμένει αστυνομικός στις Συκιές Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στις 2:50 τοποθετήθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός μπροστά από την είσοδο του σπιτιού του αστυνομικού, στην οδό Αποστόλου Παύλου, στην Άνω Πόλη.

Τα δύο γκαζάκια του μηχανισμού ευτυχώς δεν εξερράγησαν, όμως από την καύση του εύφλεκτου υγρού προκλήθηκαν φθορές στην πόρτα.

Στο σημείο κλήθηκε κλιμάκιο του ΤΕΕΜ για να εξετάσει τον μηχανισμό και ιαπιστώθηκε ότι ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν πανομοιότυπος με εκείνον που εξερράγη λίγες ώρες νωρίτερα στην οδό Δαγκλή, στην Τριανδρία, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.



Σημείωνεται ότι ανάλογη επίθεση έγινε και στις 26 Φεβρουαρίου σε σπίτι αστυνομικού στις Συκιές.

Την προανάκριση για το περιστατικό ανέλαβαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα, γύρω στις 23.00 το βράδυ, αστυνομικοί που βρίσκονταν σε περιπολικό αντιλήφθηκαν την παρουσία περίπου 50 νεαρών στην οδό Σόλωνος στην Περαία Θεσσαλονίκης.

Άγνωστοι προπηλάκισαν αστυνομικούς στην Περαία, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας, ενώ στη συνέχεια πυρπόλησαν και έναν κάδο απορριμμάτων.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα ενισχύσεις, και λίγα λεπτά αργότερα αποκλιμακώθηκε η ένταση.