Ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, παρεμβαίνει σχολιάζοντας τα βίαια επεισόδια των τελευταίων ημερών και δίνει το δικό του μήνυμα ενότητας και πραγμάτωσης της αδελφοσύνης και της αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα, ο μητροπολίτης αναφέρει: Εντούτοις, καλούμαστε να κρατήσουμε την ενότητα της κοινωνίας νηστεύοντας και συγχωρώντας, γιατί ο Χριστός μας δείχνει τον δρόμο, εάν θέλουμε να Τον συναντήσουμε, έναν δρόμο μαρτυρικό, με πολύ πόνο, με στερήσεις, με υπομονή, που πρέπει να διανύσουμε με χαρά, γιατί κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει την εσωτερική χαρά, που θα μας οδηγήσει στον θησαυρό της ζωής μας…».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην αξία της συγχώρησης: «ώρες ώρες πονάμε, αγανακτούμε για τους κανόνες και τους όρους που μας επιβάλλονται και αναρωτιόμαστε πώς θα απαντήσουμε στην καταπίεση που ασκείται στις ψυχές και στα σώματά μας;

Αν απαντήσουμε με την βία δεν είμαστε του Χριστού μαθητές. Ο Κύριος μάς καλεί να επιλέξουμε την ασκητική πορεία της ταπεινής αγάπης, παρά το κόστος του πόνου. Ο Σταυρός είναι πόνος, αλλά μόνο δι’ Αυτού μπορούμε να φθάσουμε στην νίκη.

Έτσι είμαστε μαθητές του Χριστού κι έτσι η Σαρακοστή αποκτά ουσιαστικό νόημα και αξία και θα οδηγήσει στο αληθινό Πάσχα. Η πρόκληση της φετινής Τεσσαρακοστής είναι να σταθούμε με συγχώρηση, υπομονή, νηστεία, χαρά και προσευχή.

Μόνον έτσι θα βγούμε νικητές από την εμπειρία της πανδημίας και πνευματικώς ωφελημένοι, έχοντας επιτελέσει έργο πνευματικό, που θα ανταμείψει ο Χριστός με την χαρά της Ανάστασής Του».

πηγή:romfea.gr