Αύριο, Τετάρτη, θα συνεδριάσει η επιτροπή των επιδημιολόγων - λοιμωξιολόγων για να εκτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση στο σύνολο της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες θα κάνει αξιολόγηση στο σύνολο των μέτρων και θα εξετάσει σε ποια χρειάζονται αλλαγές.

Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των πολιτών και ιδίως την κόπωσή τους ύστερα από ένα έτος μάχης με την πανδημία, η επιτροπή σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα εξετάσει τον προσδιορισμό χρονικού ορίζοντα επανέναρξης κάποιων δραστηριοτήτων λαμβάνοντας πάντα υπόψη υγειονομικούς παράγοντες και τη συμβολή κάθε δραστηριότητας στη μετάδοση του ιού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία.

Σε κάθε περίπτωση η επιτυχής αντιμετώπιση της πανδημίας και επιτάχυνση των εμβολιασμών εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν στην οικοδόμηση του πρώτου μεγάλου τείχους ανοσίας που θα οδηγήσει σταδιακά στην άρση των περιορισμών και στην επάνοδο σε μια νέα κανονικότητα.

Τα σενάρια που φαίνεται να έχουν τεθεί στο τραπέζι είναι:

Από 22 Μαρτίου το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των ινστιτούτων αισθητικής, από 29 Μαρτίου το άνοιγμα του λιανεμπορίου με click away από 29 Μαρτίου και αρχές Απριλίου το άνοιγμα των σχολειών