Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» μίλησε σήμερα, Τρίτη 16 Μαρτίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Ο Σεβασμιώτατος σχολιάσε το γεγονός που αφορά βάπτιση που τελέστηκε στον Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη, με νονό τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Ερωτηθείς ο Σεβασμιώτατος αν επιτρέπεται η βάπτιση στις Εκκλησίες αυτή την χρονική περίοδο, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η ΚΥΑ που έχω στα χέρια μου αναφέρει ότι επιτρέπονται μόνο οι γάμοι και με πολύ περιορισμένο αριθμό ατόμων (9) που συμπεριλαμβάνει τον ιερέα και το προσωπικό».

Επίσης σε ερώτηση αν υπάρξει ειδική άδεια για βάπτιση, ο Μητροπολίτη Ιλίου τόνισε ότι «αυτό δεν το γνωρίζω αλλά η Εκκλησία εφαρμόζει αυτά που λέει η ΚΥΑ».



«Εγώ πρώτη φορά ακούω για ειδική άδεια, διότι ούτε στην ΚΥΑ υπάρχει κάτι τέτοιο, αλλά ούτε έχουμε ενημερωθεί ότι μπορεί κανείς να πάρει άδεια να τελέσει κανείς ένα μυστήριο έξω από αυτά που προβλέπει η ΚΥΑ», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Ιλίου.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος, υπογράμμισε ότι «μόνο όπου δεν υπάρχει περιοχή που είναι σε βαθύ κόκκινο μπορεί να γίνεται ο μυστήριο με 9 άτομα».

πηγή:romfea.gr