Πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Αυλώνα η δοκιμαστική παρέλαση από τις μηχανοκίνητες μονάδες του Στρατού, εν όψει της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης που θα λάβει χώρα στην Αθήνα ανήμερα της 25ης Μαρτίου με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Το MEGA εξασφάλισε αποκλειστικά πλάνα από τη δοκιμαστική παρέλαση, η οποία πραγματοποιήθηκε με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και μάλιστα υπό τις οδηγίες και τον συντονισμό του ίδιου του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Φλώρου. Υπενθυμίζεται ότι λόγω των μέτρων του κοροναϊού η παρέλαση θα μεταδοθεί τηλεοπτικά αφού οι πολίτες δε θα μπορούν να την παρακολουθήσουν δια ζώσης.


Πολλοί ξένοι ηγέτες θα τιμήσουν με την παρουσία τους την στρατιωτική παρέλαση  μεταξύ των οποίων ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, και ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος, εκπροσωπώντας το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι προσκλήσεις αφορούν και τις πρώτες κυρίες-συζύγους των προσκεκλημένων, όπως συμβαίνει σε κάθε επίσκεψη αρχηγών κρατών στην Ελλάδα.

«Μυστήρια» παραμένει η στάση της Ρωσίας, με τις πληροφορίες ωστόσο να κάνουν λόγο για παρουσία είτε του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Μεντβέντεφ είτε του ρώσου πρωθυπουργού.