«Ήταν συγκλονιστικό για εμένα, όταν άνοιξε το ασθενοφόρο και αντίκρισα ένα παιδί με ένα υποτυπώδες καρδιογράφημα και μια υποτυπώδης αναπνοή, μετά από δύο ώρες ανάνηψης που είχε γίνει από τους συναδέλφους στο Κ.Υ. Χάρακα», δήλωσε μέσα από τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA η γιατρός και διευθύντρια του ΕΣΥ, Μάγδα Ζεάκη.

Η κα. Ζεάκη, ήταν εκείνη που πρώτη αντίκρισε τον μικρό Ζαχαρία, όταν μεταφερόταν με το ασθενοφόρο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

«Αμέσως τον διασωλήνωσα και συνεχίσαμε να κάνουμε πνευμονική αναζωογόνηση, γιατί η 60 καρδιακή συχνότητα που είχαμε ήταν αρκετά χαμηλή. Σε πέντε λεπτά ανέπτυξε ρυθμό 120 καρδιακής συχνότητας και δικιά του αναπνοή», ανέφερε η κα. Ζεάκη, περιγράφοντας το «θαύμα» που είχε συμβεί μπροστά στα μάτια της.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η μεταφορά του αγοριού στο νοσοκομείο, όπου και το παρέδωσαν, «σε μια κατάσταση πολύ σοβαρή, αλλά με έναν ρυθμό και μια αναπνοή δική του», σημειώνει η κα. Ζεάκη.

Μεγάλη η συγκίνηση στην Κρήτη - Το συμβάν όπως έγινε «από τα χείλη» των συγγενών του παιδιού

 Το παιδί που έπεσε μέσα σε αυτό το βαρέλι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του Μετά από προσπάθειες τριών και πλέον ωρών, αφού είχαν ανακοινώσει το θάνατo στον θείο του που περίμενε έξω από το Κέντρο Υγείας του Χάρακα, την ώρα που πλησίαζε η νεκροφόρα, έκαναν μια τελευταία προσπάθεια να το επαναφέρουν. Τα όσα ακολούθησαν δεν πρόκειται να τα ξεχάσει κανείς…

Οι στιγμές που εκτυλίσσονται είναι συγκλονιστικές. Η απόγνωση δίνει τη θέση της σε δάκρυα χαράς και ελπίδας. Οι γιατροί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Ειδοποιούν ασθενοφόρο που ξεκινάει άμεσα για την περιοχή.

Η μητέρα πήρε το παιδί και το κακό όπως λένε συγγενείς έγινε όσο εκείνη τακτοποιούσε τα πράγματα που είχε ψωνίσει Εκείνα τα δευτερόλεπτα το μυαλό όλων δεν πηγαίνει στο κακό.Το παιδί όμως είχε πέσει σε αυτό το βαρέλι που είχε νερό μέχρι τη μέση και βρισκόταν αναίσθητο.

Συγγενείς το μεταφέρουν γρήγορα στο Κέντρο Υγείας της περιοχής αλλά παρά τις επίμονες προσπάθειες των γιατρών δεν επανέρχεται.Η τελευταία τους προσπάθεια γεννά ελπίδες που οι γιατροί θέλουν αρχικά να συντηρήσουν και στη συνέχεια να αυξήσουν.

Η γιατρός που ανέλαβε το παιδί στο ασθενοφόρο μας λέει ότι στα 20 χρόνια που εργάζεται της έχει ξανατύχει ανάλογο συμβάν ακόμα μία φορά.Πλέον τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο ΠΑΓΝΗ, με τις επόμενες ώρες να χαρακτηρίζονται εξαιρετικά κρίσιμες για τη ζωή του παιδιού. Όλοι ξέρουν ότι μετά το πρώτο θαύμα, χρειάζεται και ένα δεύτερο για να υπάρξει αίσιο τέλος.

Η συγκλονιστική ιστορία που εκτυλίσσεται στην Κρήτη, κεντρίζει το ενδιαφέρον με τις ευχές όλων να συνοδεύουν το αγγελούδι, στη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του.