Ύστερα από την εξαντλητική δοκιμασία των συνεχών lockdowns και των αυστηρών μέτρων κατά της πανδημίας, η χώρα μας βαδίζει στα χνάρια της Βρετανίας και της Γερμανίας.
Στόχος είναι η στρατηγική του self-testing, πράγμα που σημαίνει ότι και οι Έλληνες πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξετάζονται για το αν είναι φορείς του ιού και μάλιστα από το σπίτι.

Σε χώρες της Ευρώπης όπως στη Γερμανία και τη Βρετανία οι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν τα test μέσω των τοπικών φαρμακείων αλλά και των supermarkets. Τα συγκεκριμένα test δίνουν αποτελέσματα εντός μισής ώρας.

Στον συγκεκριμένο άξονα πρόληψης η Ελλάδα δεν διατηρεί αρνητική στάση. Για τη ακρίβεια, στόχος είναι οι Έλληνες πολίτες να μπορούν να προμηθευτούν τα test ομοίως μέσω των φαρμακείων αλλά και των supermarkets και κυρίως δίχως συνταγογράφηση.
Στην πορεία, θα έχουν τη δυνατότητα να τα εφαρμόσουν κατ’ οίκον και έτσι θα είναι σε θέση να γνωρίζουν από πρώτο χέρι αν έχουν κολλήσει κοροναϊό.

Αν κάτι τέτοιο ισχύσει στη χώρα μας, τότε θα είναι πολύ πιο προσιτή η εξέταση για τον κοροναϊό στον πολίτη ενώ δεν είναι απίθανο να δούμε μακρόσυρτες ουρές έξω από φαρμακεία ή supermarkets, όπως σημειώθηκαν στη Γερμανία.

Με το self-testing επιτυγχάνεται η άμεση γνώση του φέροντα τον ιό, ώστε να θέσει άμεσα τον εαυτό του σε καραντίνα προστατεύοντας έτσι τα μέλη της οικογένειάς του.