Το άνοιγμα των μητροπολιτικών ναών στον εκάστοτε δήμο για την τέλεση της θείας λειτουργίας, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. 

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, οι ακολουθίες θα τελούνται με την παρουσία ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. και με υποχρεωτική χρήση μάσκας. 

 Παράλληλα, σε τεστ θα υποβάλλονται με ευθύνη της κάθε Μητρόπολης οι ιερείς και οι ψάλτες για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και τους Β΄ Χαιρετισμού της Θεοτόκου. 

Η έναρξη ισχύος της απόφασης είναι από την Κυριακή της Ορθοδοξίας (21 Μαρτίου). 

«Βήμα βήμα σταθμίζουμε τα δεδομένα και προχωράμε στην επόμενη κίνηση», απάντησε ο κ. Χαρδαλιάς ερωτηθείς για το πότε θα ξεκινήσουν να τελούνται γάμοι και βαπτίσεις. 

Αναλυτικά όλα τα μέτρα που ισχύουν από αύριο Σάββατο 20 Μαρτίου στις 06.00 το πρωί:

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει ενιαία από τις 21.00 το βράδυ μέχρι το πρωί καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα

Από τη Δευτέρα ανοίγουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών

Επαναλειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι, με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας και απαραίτητη η μετάβαση σε αυτά χωρίς όχημα και τη χρήση του SMS 6

Οι ίδιοι περιορισμοί ισχύουν και για τα δημόσια πάρκα όπου υπάρχει επίσης ο περιορισμός μέχρι τρία άτομα εκτός αν πρόκειται για οικογένεια

Τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό κάθε μητρόπολης με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η

Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου. Θα διεξάγονται τεστ σε ιερείς και ψάλτες με ευθύνη της οικείας Μητρόπολης.

Τέλος, επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους, με μικρό σκάφος ή από την στεριά και με το SMS 6.