Σοκ προκαλεί η κατάθεση που έδωσε στην 13η τακτική ανακρίτρια, ο 28χρόνος ειδικός φρουρός ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της 9ης Μαρτίου 2021 στη Νέα Σμύρνη.

Ο νεαρός αστυνομικός, ο οποίος νοσηλευόταν μέχρι πρόσφατα, μετά το εξιτήριο που έλαβε, κλήθηκε από την ανακρίτρια για να περιγράψει τα όσα βίωσε.

Όπως ανέφερε, αρχικά αισθάνθηκε από πίσω του κάποιον να ορμάει επάνω του, να τον πιάνει από το λαιμό και ρίχνοντάς τον κάτω να του τραβάει το κράνος με το χέρι του προκειμένου να βγει. Το κράνος όντως βγήκε, σημειώνει στη συνέχεια, «παρόλο που ήταν ασφαλισμένο στο λαιμό μου».

Στη συνέχεια περιγράφει τα όσα σοκαριστικά βίωσε όσο βρισκόταν στο έδαφος.

«Βρισκόμουν στο έδαφος αισθάνθηκα αρχικά ένα λάκτισμα επάνω μου και στη συνέχεια ένα καταιγισμό χτυπημάτων από πλήθος ατόμων που όρμησαν επάνω μου, τα οποία στόχευαν κατευθείαν στο κεφάλι, φωνάζοντας παράλληλα «σκοτώστε τον, πάρτε του το όπλο», «θα πεθάνεις κωλόμπατσε». Εγώ προσπάθησα να προστατέψω το όπλο μου γιατί αισθανόμουν να το τραβάνε από τη θήκη μου. Προσπάθησα να προστατέψω όσο μπορούσα το σώμα μου και το κεφάλι μου με τα χέρια μου, καθώς ένιωθα ένα τεράστιο πλήθος να με χτυπάει».

Ο ειδικός φρουρός αποκάλυψε στην κατάθεσή του ότι πήραν κομμάτια από τον εξοπλισμό του και από ότι συνειδητοποίησε του έλειπαν γεμιστήρες.

«Από τη στιγμή που ένα τόσο μεγάλο πλήθος κόσμου με χτυπούσε στο κεφάλι με σκοπό να με σκοτώσει δεν θα δίσταζε παίρνοντας το όπλο μου να με πυροβολήσει και κάποιος. Εκείνη τη στιγμή ένιωθα ότι τελειώνω, ότι φθάνει το τέλος μου, ότι το πλήθος δεν θα σταματήσει να με χτυπάει μέχρι να με δει να πεθαίνω. Νιώθω ότι στα τελευταία δευτερόλεπτα που με χτυπούσαν έχασα τις αισθήσεις μου. Όλο αυτό το περιστατικό διήρκεσε περίπου 2 λεπτά. Θεωρώ ότι επειδή έχασα τις αισθήσεις μου το πλήθος, νόμιζε ότι είχα πεθάνει, οπότε και μείωσε τα χτυπήματα σε βάρος μου…….», τόνισε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του ο ειδικός φρουρός. 

Τι δήλωσε ο δικηγόρος του Θάνος Πλεύρης

«Από την κατάθεση θα ενισχυθεί το κατηγορητήριο. Από τα στοιχεία και από αυτά που άκουσε είναι σαφές ότι όσοι βρέθηκαν εκεί ήθελαν να σκοτώσουν. Του έβγαλαν το κράνος, ήθελαν να του πάρουν το όπλο και άκουσε που έλεγαν "σκοτώστε τον, τελειώστε τον". Από θαύμα ζει και ζητεί οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν. Ξέρει ότι οι συνάδελφοί του έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν. Το μείζον είναι να βρεθούν τα άτομα αυτά. Είναι ορθές οι κατηγορίες, δεν ήθελαν να χτυπήσουν αλλά να σκοτώσουν» τόνισε ο δικηγόρος του, Θάνος Πλεύρης.



Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, ότι προσπάθησαν να του πάρουν το υπηρεσιακό πιστόλι χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, όμως κατάφεραν να του υπεξαιρέσουν δύο γεμιστήρες.

Από την πλευρά της, η άλλη δικηγόρος του αστυνομικού, Εβίτα Βαρελά, επισήμανε πως το σωματείο των ειδικών φρουρών συμπαρίσταται στον 28χρονο.
«Έχουμε αναλάβει την υποστήριξη της κατηγορίας, πρόκειται για δολοφονική επίθεση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης κατηγορούνται συνολικά 19 άτομα. Τρεις συλληφθέντες απολογήθηκαν για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του ειδικού φρουρού και προφυλακίστηκαν. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.