Στην Ελλάδα βρίσκεται ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, δούκισσα της Κορνουάλης.

Το βασιλικό ζεύγος βρίσκεται στη χώρα μας προκειμένου να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.



Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο τον πρίγκιπα Κάρολο και τη δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα. Στη συνέχεια σύμφωνα με τον επίσημο προγραμματισμό το ζεύγος θα συμμετάσχει στην ειδική επετειακή εκδήλωση των εγκαινίων του νέου κτιριακού συγκροτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης και ακολούθως θα παρευρεθεί στο επίσημο δείπνο που παραθέτει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Κάρολος κατευθύνεται στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης. Εκεί θα τον υποδεχθεί όπως και τους υπόλοιπους καλεσμένους ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.



Θα ακολουθήσουν σύντομες ομιλίες από τον Πρωθυπουργό, την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, και τη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα. Θα παρευρίσκονται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από τον Παύλο Κοτσώνη, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αντρη Αναστασιάδη, ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης, ο Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν, ο πρεσβευτής της Γαλλικής Δημοκρατίας Πατρίκ Μεζονάβ, η πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου Κέιτ Σμιθ, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη με τον σύζυγό της Θεόδωρο Αγγελόπουλο και ο πρόεδρος του Μουσείου του Λούβρου Ζαν-Λυκ Μαρτινέζ. Από την πλευρά του υπουργείο Πολιτισμού θα είναι επίσης παρόντες ο υφυπουργός Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο γενικός γραμματέας Γιώργος Διδασκάλου.

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει ξενάγηση των προσκεκλημένων στην Πινακοθήκη, τμηματικά και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Το Σύνταγμα, η Ομόνοια και όλες οι κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας ντύθηκαν στα γαλανόλευκα, για την αυριανή μεγάλη επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Καταγραφη