Μπορεί πριν από μια λίγες ημέρες η Ελλάδα να ξεκίνησε την σταδιακή άρση του πολύ αυστηρού lockdown για την πανδημία, ωστόσο όπως φαίνεται η άρση κάποιων από τους περιορισμούς, είναι και η τελευταία που θα δούμε για τις επόμενες εβδομάδες. Στο τραπέζι έχει πέσει σχέδιο για παράταση του αυστηρού lockdown που βιώνουμε όλοι αυτές τις μέρες έως τις 25 Απριλίου. 

Την πεποίθηση αυτή έσπευσε να στηρίξει με τις δηλώσεις του ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στο MEGA ο κ Σαρηγιάννης, εξήγησε ότι είναι ανώφελο να συζητάμε πότε θα ανοίξει, καθώς τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν είναι ενθαρρυντικά.

«Δεν έχει νόημα να συζητάμε να ανοίξουμε το λιανικό εμπόριο νωρίτερα από τις 12 Απριλίου, είναι μαθηματικά αδύνατον» είπε χαρακτηριστικά.

«Καλύτερα τα πράγματα το Πάσχα»
Ο ίδιος σημείωσε ότι το Πάσχα τα πράγματα θα είναι καλύτερα καθώς θα έχουμε αρχίσει να βλέπουμε μια πτώση των κρουσμάτων τα οποία θα δώσουν ανάσα στο σύστημα υγείας.

«Θα είμαστε καλύτερα το Πάσχα. Με δεδομένα τα μέτρα που έχουν ληφθεί, το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου θα είμαστε σε μία πτωτική πορεία, η οποία θα μπορούσε να είναι συνεχώς πτωτική. Αργή αλλά πτωτική μέχρι το καλοκαίρι».

Επιπλέον υπογράμμισε πως σημαντικό βήμα για την πορεία της πανδημίας, αποτελούν τα self-tests τα οποία θα κάνουν οι πολίτες μόνοι τους.

«Πρέπει να σταματήσει αυτός ο μεμψίμοιρος διάλογος για το πώς μπορούν να γίνουν τα τεστ».