Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, η οποία φέτος – σύμφωνα και με το ΓΕΕΘΑ – είχε στόχο να εκπέμψει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να διασφαλίσουν την εθνική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, ως άξιοι συνεχιστές των ηρώων του 1821.

Την παρέλαση των μηχανοκίνητων και πεζοπόρων τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας άνοιξε έφιππο τμήμα με τις παραδοσιακές φορεσιές διαφόρων ιστορικών περιόδων (Επανάστασης 1821, Βαλκανικών Πολέμων, Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, Μικρασιατικής Εκστρατείας, Α’ Παγκοσμίου Πολέμου) για να τιμήσει τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821.

Τη σκυτάλη πήρε τμήμα ανδρών με παραδοσιακές στολές Ναύτη.

Τη μηχανοκίνητη φάλαγγα άνοιξε τμήμα οχημάτων και μοτοσικλετών της των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας. Ακολούθησε το μηχανοκίνητο Πεζικό, ένας μηχανοκίνητος λόχος Υποστήριξης.

Επιβλητική ήταν μεταξύ άλλων η παρουσία των αρμάτων μάχης Λέοπαρντ (Leo -2 HEL). Τα τεθωρακισμένα συμπληρώνουν φέτος 90 χρόνια παρουσίας στον ελληνικό Στρατό-αποτελώντας την εξέλιξη του ιππικού.



Παρήλασαν μεταξύ άλλων αντιαεροπορικά συστήματα ΒΕΛΟΣ Πάτριοτ, ΧΩΚ, πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων MLRS, συστήματα Μη επανδρωμένων Αεροχημάτων (SPERWER), μηχανοκίνητα τμήματα του Υγειονομικού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Πάνω από το χώρο της παρελάσεως διήλθαν σε άψογους σχηματισμούς αεροσκάφη και ελικόπτερα όλων των τύπων των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.