Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκε ο 58χρόνος κατηγορούμενος προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του 12ου τακτικού ανακριτή για τη διάρρηξη τεσσάρων θυρίδων σε γνωστή τράπεζα του Ψυχικού.

Λίγο νωρίτερα στο κτίριο 9 των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων είχε φτάσει και η σύζυγος του, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 58χρόνος, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες, θα καταθέσει στον ανακριτή πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα στο οποίο θα υποστηρίζει ότι δεν έχει σχέση με τη παραβίαση των τεσσάρων θυρίδων.

Για την υπόθεση έχουν απαγγελθεί σε βάρος του 58χρόνου κατηγορουμένου τρεις κατηγορίες, αυτές των διακεκριμένων κλοπών κατ’ εξακολούθηση, της απείθειας και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του θα επιχειρήσει να αντικρούσει το βασικό στοιχείο που υπάρχει στη δικογραφία σε βάρος του και αφορά στο γενετικό του υλικό που εντοπίστηκε σε μία από τις θυρίδες. Για τον λόγο αυτό αναμένεται να ορίσει τεχνικό σύμβουλο.

Η πλευρά του 58χρονου φέρεται να υποστηρίζει ότι το dna του, εντοπίστηκε σε κινητό αντικείμενο και συγκεκριμένα σε ένα πλαστικό κουτί, το οποίο, όπως υποστηρίζει, δεν υπάρχει ως πειστήριο στη δικογραφία, ούτε έχει κατασχεθεί.