Το «παρών» στην ανάκριση που διενεργείται για την υπόθεση της διάρρηξης τεσσάρων θυρίδων με βασικό κατηγορούμενο τον 58χρόνο επιχειρηματία ο οποίος προφυλακίστηκε την προηγούμενη Παρασκευή δηλώνουν οι παθούσες.

Ο Αλέξης Κούγιας, συνοδευόμενος από μία εκ των δύο παθουσών, βρέθηκε σήμερα ενώπιον του 12ου τακτικού ανακριτή προκειμένου να δηλώσει παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας. Ο κ. Κούγιας έκανε τη δήλωση παράστασης υποστήριξης της κατηγορίας για δύο εκ των τεσσάρων παθουσών Παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας έχει δηλώσει στον ανακριτή και ακόμα μία παθούσα η οποία εκπροσωπείται από τον δικηγόρο, Γιάννη Μαρακάκη.

«Ο ανακριτής θα ξεκινήσει με τις αρμόδιες αρχές μια έρευνα που αφορά στο κινητό τηλέφωνο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του κατηγορουμένου. Μόλις λάβω αντίγραφο της δικογραφίας, θα μελετήσω και θα ζητήσω κι εγώ ανακριτικές πράξεις» τόνισε ο κ. Κουγιας.

Επιπλέον, ο κ. Κούγιας ενημέρωσε τον ανακριτή σχετικά με πληροφορίες που ήρθαν σε γνώση του για ταξίδι του κατηγορουμένου στο εξωτερικό το επίμαχο χρονικό διάστημα.

«Προσωπικά από το θεατρικό χώρο με ενημέρωσαν ότι το κρίσιμο χρονικό διάστημα έκανε ταξίδια σε συγκροτημένη χώρα. Ενημέρωσα τον ανακριτή και μόλις το κρίνει σκόπιμο θα μας καλέσει να το πούμε και επίσημα» είπε ο κ. Κουγιας.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Κούγιας σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του 58χρονου, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος την περασμένη Παρασκευή, για τη χρονική διάρκεια που απαιτείται για να γίνει διάρρηξη μια θυρίδας, αλλά και για την μεταφορά dna, επισήμανε «το γεγονός ότι κάνει κριτική και έχει αποφανθεί σχετικά με το πόση ώρα έπρεπε να δαπανηθεί από τον δράστη για να κάνει την κλοπή, δεν δημιουργεί θετικές εντυπώσεις. Σχετικά με το dna και τον ισχυρισμό του περί μεταφοράς του γενετικού υλικού, από μια συζήτηση που έκανα με ειδικούς που εξήγησαν ότι δεν μεταφέρεται από αντικείμενο σε αντικείμενο, αλλά από άνθρωπο σε αντικείμενο».