Την Τρίτη αναμένεται γενικά καλός καιρός, με ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις. Αυτή η συννεφιά κατά διαστήματα θα είναι αυξημένη. Έτσι προβλέπονται ασθενείς τοπικές βροχές στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας και στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά.
Ειδικότερα περιμένουμε κατά διαστήματα τοπικές και σύντομες βροχές στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, αλλά και στις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη. Από το απόγευμα τα λίγα αυτά φαινόμενα θα περιοριστούν νοτιότερα, στην Κρήτη και το Καστελόριζο, ωστόσο μέσα στη νύχτα, θα χιονίσει λίγο τοπικά σε ορεινές περιοχές στη στερεά Ελλάδα.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παρουσιάσει μικρή πτώση, και θα κυμανθεί κοντά στους 16-18 στα ηπειρωτικά, τοπικά και 19 στη δυτική Ελλάδα. Ενώ στο Αιγαίο, από 13 στα βόρεια μέχρι 16-18 νοτιότερα.

Οι άνεμοι βορειοανατολικοί στο Ιόνιο 3-5 και στο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 5-7 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο μέχρι και 8 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε πρόσκαιρη συννεφιά στο πρώτο μισό της ημέρας και κυρίως το πρωί με ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια του νομού το μεσημέρι και περισσότερο ήλιο στη συνέχεια. Η θερμοκρασία από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου με βόρειο άνεμο 5-6 και το βράδυ στα ανατολικά 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει με τοπικές νεφώσεις, που ίσως δώσουν ένα ψιλόβροχο μέσα στην πόλη. Οι βροχές αναμένονται κυρίως μέχρι το μεσημέρι στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βόρειοι στο Θερμαϊκό 2-4 μποφόρ.