Σε Αρχιπλοίαρχο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ) προήχθη ο μέχρι τώρα Πλοίαρχος Νίκος Λαγκαδιανός, ο οποίος υπηρετούσε στη θέση του Διευθυντή του Επιτελικού Γραφείου του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, μετά τις τελευταίες τακτικές κρίσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Λιμενικό Σώμα και ανακοινώθηκαν πριν από λίγη ώρα.

Ο Αρχιπλοίαρχος ΛΣ Ν.Λαγκαδιανός υπήρξε, ως γνωστόν, ο μακροβιότερος Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, υπηρετώντας σε αυτήν για σχεδόν οκτώ χρόνια σε δύο περιόδους, και κάτω από πολλούς υπουργούς και Αρχηγούς, κάνοντας ένα εξαιρετικό έργο όλα αυτά τα χρόνια για την προβολή του Σώματος και λειτουργώντας ως «κυματοθραύστης» όποτε το απαιτούσαν οι δύσκολες καταστάσεις που διαχειρίστηκε επιτυχώς. Το πιο σημαντικό όμως ήταν ότι ποτέ δεν «κρέμασε» δημοσιογράφο, είτε ναυτιλιακό συντάκτη, είτε γενικότερα, ο οποίος απευθύνθηκε σε αυτόν ζητώντας τη βοήθειά του σε θέματα επικαιρότητος. Και αυτά όλα ούτε ξεχνιούνται και ούτε παραγράφονται.

Ο Αρχιπλοίαρχος Λαγκαδιανός, προελεύσεως της Σχολής Δοκίμων Σημαιοφόρων ΛΣ, ήταν ο πρώτος στη σειρά αρχαιότητος των οκτώ πλοιάρχων που κρίθηκαν σε αυτές τις κρίσεις και φυσικά ο αρχαιότερος από τους δύο πρώτους εξ αυτών οι οποίοι προήχθησαν. Στο παρελθόν έχει υπηρετήσει ως Προξενικός Λιμενάρχης Μπουένος Άϊρες στην Αργεντινή και Λιμενάρχης Σπετσών επίσης με επιτυχία.