Την ώρα που η χώρα βρίσκεται στην δυσκολότερη καμπή της τα παράνομα πάρτυ δεν έχουν τέλος. Αυτή τη φορά η αστυνομία εντόπισε στην Θεσσαλονίκη 53 φοιτητές από το εξωτερικό που βρίσκονται στην Ελλάδα με Erasmus και έστησαν πάρτυ σε ισόγειο κατάστημα στην Τούμπα. Όταν η αστυνομία έφτασε στο σημείο προσπάθησαν να ξεφύγουν από ένα παράθυρο. Η Ισπανίδα διοργανώτρια οδηγήθηκε στα δικαστήρια όπου ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τα μέτρα που ισχύουν στην χώρα μας.

Το σκηνικό του «κορονο-πάρτι»

Πάρτυ με δυνατη μουσικη, χορό, ποτά και … δεκάδες φοιτητές να διασκεδάζουν αντίκρυσαν οι αστυνομικοι όταν έφθασαν στη μια τα ξημερωματα σεο ισογειο καταστημα της οδου δοιρανης στην Τούμπα. Κάποιοι από τους …53 φοιτητές από διάφορες χώρες, προσπαθησαν να φυγουν απο ενα παραθυρο στο πισω μερος του καταστηματος, εγιναν ομως αντιληπτοι απο τους αστυνομικους.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών και 10 ημερών, με τριετή αναστολή, στην Ισπανίδα φοιτήτρια που συνελήφθη ως διοργανώτρια του πάρτυ. Η εικοσι ενός ετών φοιτήτρια κρίθηκε ένοχη για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη μολυσματικών ασθενειών και για διατάραξη κοινής ησυχίας. Πρόστιμα των 300 ευρώ επιβλήθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες.

Η κοπέλα ισχυρίστηκε ότι δε γνώριζε τα μέτρα που ισχύουν στη χώρα μας για τον περιορισμό της διασποράς των κρουσμάτων. Συμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής δεν ειναι η πρώτη φορά που φοιτητες που βρισκονται στη χωρα μας με το προγραμμα ανταλλαγης ερασμους, διοργανωνουν παρτυ.

Την ίδια ώρα, τα πάρτι συνωστισμού φαίνεται πως συνεχίζονται, τα βράδια, ακόμη και στον δρόμο… έξω από καταστήματα με take away …. Οι εικόνες από την οδό Μητροπόλεως είναι ενδεικτικές…

Δείτε το σχετικό βίντεο: