Την τελευταία επιθεώρηση του νέου Εμβολιαστικού Κέντρου του Ελληνικού, προτού αυτό αρχίσει από αύριο 1η Απριλίου 2021 την εντατική λειτουργία του για τους εμβολιασμούς του κόσμου με την ενεργοποίηση 24 εμβολιαστικών κέντρων, πραγματοποίησε σήμερα η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία μάλιστα με σχετική δήλωσή της αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων με το Υπουργείο προστασίας του Πολίτη για την ανακούφιση του κόσμου και την προστασία του από την πανδημία του κοροναϊού.

Την κ.Πρόεδρο συνόδευαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρουπόλεως Γιάννης Κωνσταντάτος.



Αξίζει να σημειωθεί ότι ΚΑΙ αυτό το νέο MEGA Εμβολιαστικό Κέντρο στο Ελληνικό Αττικής στελεχώνεται σε συντριπτικό ποσοστό από υγειονομικό προσωπικό και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, που έχουν – κυριολεκτικώς – «αποψιλώσει» - όλες τις υγειονομικές τους υπηρεσίες και τα στρατιωτικά νοσοκομεία, «επιστρατεύοντας» ουσιαστικώς το υγειονομικό στρατιωτικό προσωπικό τους προκειμένου να αρχίσει η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη και αποτελεσματική λειτουργία όλων αυτών των εμβολιαστικών κέντρων ανά την επικράτεια.



Μετά την ξενάγησή της αυτή η κ.Πρόεδρος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δίνει αυτό το πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Η πανδημία συνεχίζεται, κι ο εμβολιασμός είναι αυτή τη στιγμή η μόνη λύση που έχουμε όλοι για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Είναι πολύ σημαντικό, ενόψει και της πρόθεσης που εκδηλώνουν οι συμπατριώτες μας να εμβολιαστούν όσο γίνεται συντομότερα, να τους παράσχουμε αυτήν τη δυνατότητα.

Είναι κι ένα μήνυμα αλληλεγγύης κι ευθύνης αυτή η διάθεση για εμβολιασμό , απέναντι σε όσους δίστασαν ή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν στην πρώτη φάση. Το εμβόλιο είναι δώρο προς τον άνθρωπο σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας και πρέπει όλοι να έχουμε συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στους συμπολίτες μας, σε αυτούς που κινδυνεύουν εξαιτίας της δικής μας απροσεξίας ή εγωιστικής στάσης απέναντι στο ζήτημα αυτό.

Νομίζω ότι το τεχνικό μέρος, το λειτουργικό μέρος, έχει επιτευχθεί σε έναν πολύ σημαντικό βαθμό. Εύχομαι να έρχονται και με πολύ πιο ικανοποιητική ροή οι ποσότητες εμβολίων στο επόμενο διάστημα, ώστε να πετύχουμε αυτό το τείχος ανοσίας του πληθυσμού που θέλουμε και να πάρουμε όλοι πίσω τις ζωές μας.

Θα ήθελα και πάλι να συγχαρώ τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για αυτήν τη συνεργασία, και όλους όσους συνέβαλαν. Και βέβαια όλο το προσωπικό, παράλληλα με όλους τους ήρωες γιατρούς και υγειονομικούς, που δίνουν τη μάχη αυτήν τη στιγμή στα νοσοκομεία και στα υγειονομικά κέντρα της χώρας.»