Ακόμη και το γάμο του κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα ο Βασίλης Γκουρούσης, μετά τη σύλληψή του για την κλοπή στις θυρίδες σε τράπεζα του Ψυχικού, αφού όπως προκύπτει από τις καταθέσεις ετοιμαζόταν να εγκαταλείψει τη σύζυγό του Τέτα Καμπουρέλη για να μείνει με τη στενή του συνεργάτιδα και ερωμένη, μια 50χρονη ενδυματολόγο.

Την ώρα που η Τέτα Καμπουρέλη κατέθετε ότι ο σύζυγός της είναι ένας καλός οικογενειάρχης που τον ενδιαφέρουν μόνο τα παιδιά του και τα εγγόνια του, μια άλλη γυναίκα αποκάλυπτε τη σχέση της με τον κατηγορούμενο και τα μελλοντικά σχέδιά τους. Ο Γκουρούσης και η ενδυματολόγος σύμφωνα με την κατάθεσή της ήταν ζευγάρι, που σκόπευε να μείνει μαζί. Ο 58χρονος μάλιστα είχε φθάσει στο σημείο να παρακολουθεί τις κινήσεις της ερωμένης του με μια συσκευή εντοπισμού που είχε τοποθετήσει στο αυτοκίνητό της.

Ο Γκουρούσης και η 50χρονη γυναίκα φαίνεται να ήρθαν κοντά τον τελευταίο χρόνο και η σχέση τους που ξεκίνησε ως επαγγελματική έγινε προσωπική, αφού όπως κατέθεσε η γυναίκα ετοιμάζονταν να αγοράσουν βίλα 1.000.000 ευρώ για να μείνουν μαζί. Θα έπαιρναν δάνειο στο όνομά της και ως εγγύηση θα έμπαινε το σπίτι του Γκουρούση, όπου έμενε με τη γυναίκα του.

Με την 50χρονη ενδυματολόγο συνομιλούσε ο Γκουρούσης και την ώρα της σύλληψής του, ο οποίος της είχε παρουσιαστεί ως θεατρικός επιχειρηματίας με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Η μάρτυρας υποστήριξε στην κατάθεσή της ότι ο κατηγορούμενος της έλεγε συχνά ψέματα, ενώ σε επόμενη κατάθεση υποστήριξε πως βρήκε συσκευή εντοπισμού κολλημένη εξωτερικά του αυτοκινήτου της. «Καταλαβαίνω ότι ο ίδιος είχε τοποθετήσει τη συσκευή εντοπισμού στο όχημά μου εν αγνοία μου, προκειμένου να παρακολουθεί ηλεκτρονικά τις κινήσεις μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τον τρόπο με τον οποίο άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι του νήματος της διάρρηξης-μαμούθ των τεσσάρων τραπεζικών θυρίδων περιγράφουν στις καταθέσεις τους οι τέσσερις γυναίκες οι οποίες είδαν να κάνουν «φτερά» χρήματα και κοσμήματα αξίας εκατομμυρίων. Στις 13 Νοεμβρίου 2020 διαπιστώθηκε ότι μία από τις επίμαχες θυρίδες ήταν άδεια. Εκείνη την ημέρα η κάτοχός της είχε επισκεφθεί την τράπεζα μαζί με το γιο της. Την τελευταία φορά που άνοιξε το κουτί της θυρίδας, τον Αύγουστο του 2020, περιείχε 42.000€, κοσμήματα συνολικής αξίας άνω των 700.000€ καθώς και ένα χειρόγραφο σημείωμα.

«Όταν μαζί με το γιο μου ανοίξαμε το σιδερένιο κουτί διαπίστωσα ότι έλειπαν από το εσωτερικό του όλα τα χρήματα και τα κοσμήματα και υπήρχαν μόνο το χειρόγραφο σημείωμα και άδεια κουτιά κοσμημάτων. Αμέσως κάλεσα την υποδιευθύντρια να έρθει και της εξήγησα τι ακριβώς είχε συμβεί» καταθέτει η γυναίκα, η οποία περιγράφει ότι στην αρχή αμφισβητήθηκε από τους υπαλλήλους της τράπεζας οι οποίοι την κατηγόρησαν για δυσφήμηση. Η γυναίκα κάλεσε την Αστυνομία και σημείωσε ότι λίγο αργότερα διαπιστώθηκε από τον κλειδαρά της τράπεζας πως η κλειδαριά της θυρίδας ήταν παραβιασμένη.

Ένα τηλεφώνημα της διευθύντριας της τράπεζας, με το οποίο της ζητούσε να έρθει επειγόντως να ελέγξει το περιεχόμενο της θυρίδας της, δέχτηκε στις 18 Νοεμβρίου 2020 η δεύτερη παθούσα. Η γυναίκα ανοίγοντας τη θυρίδα της διαπίστωσε πως λείπουν από αυτή 130.000 ευρώ, κοσμήματα η αξία των οποίων υπερβαίνει το 1,5 εκατ. ευρώ και χαρτιά για μελλοντικό δικαστήριο. Στην κατάθεσή της σημειώνει ότι της έκανε εντύπωση πως εκλάπησαν οι τέσσερις μεγάλες θυρίδες που ήταν κολλητά η μία δίπλα στην άλλη.
Τηλεφωνικά ενημερώθηκε και το τρίτο θύμα της κλοπής. Η γυναίκα διαπίστωσε ότι είχαν κλαπεί από τη θυρίδα της, την οποία τελευταία φορά επισκέφθηκε το 2017, κοσμήματα αξίας 1.000.000 ευρώ και 75 χρυσές λίρες Αγγλίας. Το τηλεφώνημα της διευθύντριας της τράπεζας δέχτηκε και η τέταρτη γυναίκα, η οποία διαπίστωσε ότι 1.000.000 ευρώ και κοσμήματα αμύθητης αξίας είχαν εξαφανιστεί.

Ο αμύθητος θησαυρός των θυρίδων

Ακριβά ρολόγια Rolex και Cartier, χρυσά δαχτυλίδια, αλυσίδες 24 καρατίων, συλλεκτικά κοσμήματα, μονόπετρα μεγάλης αξίας από γνωστούς οίκους και βέρες από μπαγκέτες brilliant είναι μερικά μόνο από τα αντικείμενα που κατέθεσαν ότι εκλάπησαν οι τέσσερις παθούσες. Η συνολική αξία (μετρητών και τιμαλφών) των αντικειμένων που εκλάπησαν υπολογίζεται σε 10.000.000 ευρώ, ενώ σημειώνεται ότι τα «θύματα» προσκόμισαν στις Αρχές φωτογραφίες αλλά και αποδείξεις από τις αγορές τους.

Σύμφωνα με φωτογραφίες-ντοκουμέντα αλλά και τις καταθέσεις που αποκαλύπτει το dikastikoreportaz.gr, από την πρώτη παθούσα, επιχειρηματία, φέρεται ότι εκλάπησαν 42.000 ευρώ σε μετρητά αλλά και 46 τιμαλφή, τα οποία κοστολογούνται αντί 3.000.000 ευρώ. Ανάμεσά τους ένα γυναικείο ρολόι του γνωστού οίκου Bvlgari, ένα ρολόι Cartier baignore με brilliant, δύο πεταλούδες vancleef και πολλά ακόμη.
Βάσει όσων δήλωσε η δεύτερη παθούσα Α.Μ., εκλάπησαν 1.000.000 ευρώ μετρητά, λίρες Αγγλίας αξίας 5.000 ευρώ και 69 κοσμήματα και τιμαλφή των οποίων η αξία δεν μπορεί να προσδιορισθεί. Μεταξύ εκείνων που ξεχωρίζουν είναι ένα χρυσό δαχτυλίδι οβάλ με μύτες και δεύτερο εσωτερικό με 20 παρόμοιου μεγέθους διαμάντια και ένα μεγαλύτερο κεντρικό διαμάντι, ένα χρυσό ρολόι τσέπης (αντίκα) σε χρυσή σκαλιστή θήκη, μία χρυσή λεπτή αλυσίδα λαιμού με ρουμπίνια και διαμάντια σε τέσσερα στρογγυλά, δύο βέρες γάμου και πολλά ακόμη.

Σε ό,τι αφορά το τρίτο θύμα Α.Α., από τη θυρίδα της «εξαφανίστηκαν» 138.000 ευρώ, 18.000 δολάρια ΗΠΑ, 14.700 λίρες Αγγλίας, 16.500 ελβετικά φράγκα, 87 χρυσές λίρες, τρία χρυσά νομίσματα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, καθώς και ακόμη 200 πανάκριβα τιμαλφή συνολικής αξίας 1.500.000 ευρώ. Τέλος, από τη Χ.Τ. δηλώθηκε ότι εκλάπησαν 75 χρυσές λίρες Αγγλίας, έξι ρολόγια Rolex, PATEK PHILLIPE, τρία ρολόγια Bvlgari, κοσμήματα από τις βαπτίσεις των παιδιών της και πολλά ακόμη, συνολικής αξίας 1.500.000 ευρώ.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time