Ήταν γνωστός στο χώρο της σοουμπίζ ως ο σύζυγος της Τέτας Καμπουρέλη με εμφανίσεις σε διαφορές εκπομπές της τηλεόρασης και τελευταία ως θεατρικός επιχειρηματίας με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Μάλιστα σκόπευε μέσα στο χρόνο να ταξιδέψει για ΗΠΑ και Καναδά.

Ο θεατρικός παραγωγός βρισκόταν στο τελικό στάδιο προετοιμασίας μιας θεατρικής παράστασης με θέμα την Επανάσταση του 1821 και είχε ήδη ξεκινήσει επαφές με ηθοποιούς, ώστε μεγάλα ονόματα από το χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης να υποδυθούν τους κεντρικούς ρόλους. Η λαμπερή υπερπαραγωγή σχεδιαζόταν να ανέβει σε θέατρο της Αθήνας, είτε κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν είτε κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μια ακριβή παραγωγή, με περισσότερους από 30 ηθοποιούς, με επιβλητικά σκηνικά και ξεχωριστά κοστούμια. Με τη συγκεκριμένη παράσταση σχεδίαζε να φύγει και για Αμερική. Συνεργάτες του είχαν έρθει σε επικοινωνία με Έλληνες της Ομογένειας στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Αυτό είναι το ένα πρόσωπο του Βασίλη Γκουρούση. Η εικόνα ενός οικογενειάρχη επιχειρηματία και θεατρικού παραγωγού που γνώριζε ο πολύς κόσμος. Το άλλο του πρόσωπο, αυτό που κρατούσε καλά κρυμμένο, το ήξεραν λίγοι, όπως και τις απάτες που έστηνε κατά καιρούς και για τις οποίες είχε συλληφθεί ουκ ολίγες φορές.

Πού εστιάζουν οι Αρχές

Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας μελετούν τις οικονομικές κινήσεις του επιχειρηματία και προσπαθούν να καταλήξουν στο αν εκμεταλλεύτηκε το ρευστό που βρήκε στις τέσσερις θυρίδες. Για παράδειγμα, διαπιστώθηκε ότι τους τελευταίους μήνες πραγματοποίησε κάποιες ανακαινίσεις στις επιχειρήσεις του, που αγγίζουν τις 200.000 ευρώ. Ψάχνουν να δουν από πού αντλήθηκαν τα κεφάλαια, αν δικαιολογούνται οι πόροι ή αν χρησιμοποιήθηκαν τα μετρητά που άρπαξε από τις θυρίδες. Παράλληλα, ψάχνουν να δουν αν έγιναν κινήσεις για το ξέπλυμα του χρήματος.

Στην κατάθεσή της η 45χρονη φίλη του είπε πως έψαχνε να αγοράσει σπίτι αξίας 1 εκατ. ευρώ, το οποίο στη συνέχεια έπεσε στο ποσό των 700.000 ευρώ, με δάνειο που θα έβγαινε στο όνομά της και τον ίδιο εγγυητή. Μάλιστα, για το συγκεκριμένο δάνειο την πίεζε αφόρητα σαν να ήθελε να το χρησιμοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο, προφανώς για να ξεπλύνει μέρος των χρημάτων από τις θυρίδες στις οποίες έβαλε χέρι. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη δεύτερη κατηγορία της λείας, δηλαδή τα επώνυμα κοσμήματα και ρολόγια αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι δεν πρόλαβε να τα σπρώξει στα δίκτυα των κλεπταποδόχων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Για το λόγο αυτό, μετά από πληροφορίες που έφτασαν στην Ασφάλεια, έχει μπει στο στόχαστρο ένα ημιτελές ακίνητο στην περιοχή του Μεταξουργείου. Πρόκειται για ένα ακίνητο του οποίου η κατασκευή δεν έχει ολοκληρωθεί και είναι σε κακή κατάσταση. Ο 58χρονος διέθετε κλειδιά για το ακίνητο και είχε τη διαχείρισή του μετά από παραχώρηση από γνωστό Αθηναίο, το οποίο οι εκτιμήσεις λένε ότι αποτελεί τον ιδανικό χώρο για να κρύψει κάποιος το θησαυρό. Ωστόσο, η έρευνα είναι δύσκολη και απαιτεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθεί. Οι αστυνομικοί εκτιμούσαν ότι ίσως βοηθούσε στη λύση του μυστηρίου ο Μπανγκλαντεσιανός πρόεδρος (!) του ινστιτούτου ομορφιάς. Ωστόσο, ο εν λόγω πρόεδρος δεν βρέθηκε ποτέ, στις καταθέσεις τους οι μάρτυρες -ανάμεσά τους και η Τέτα Καμπουρέλη- αναφέρουν ότι δεν τον έχουν δει ποτέ, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για πρόσωπο-φάντασμα.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time