Για τέταρτη φορά μέσα σε ένα χρόνο καλούνται οι έμποροι να κάνουν restart και να ανεβάσουν και πάλι τα ρολά των καταστημάτων τους καθώς την επόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου ανοίγουν και πάλι . Στην αγορά θα βγαίνουμε με sms που θα μπορούμε να στείλουμε μια φορά την ημέρα και όλα αυτά για 3 ώρες. Οι είσοδοι καταστημάτων σε κεντρικούς δρόμους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν γεμίσει με κιβώτια με τις νέες παραλαβές καθώς τα χειμωνιάτικα έμειναν στις αποθήκες και στις βιτρίνες πρέπει να μπουν τα ανοιξιάτικα για να κινηθεί η αγορά πλέον στους ρυθμούς της νέας σεζόν.

Με ανάμικτα συναισθήματα οι έμποροι προετοιμάζουν τα μαγαζιά τους για να υποδεχθούν τη Δευτέρα τους πρώτους πελάτες μετά από πολύ καιρό. Ωστόσο ορισμένοι από αυτούς δηλώνουν επιφυλακτικοί.

Με μήνυμα και ραντεβού

Με μήνυμα στο 13032 και με χρονικό περιορισμό 3 ωρών, θα επιτρέπεται η πώληση εντός του μαγαζιού με ραντεβού, και η παραλαβή πάλι με ραντεβού .Το μήνυμα θα έχει κόφτη αφού θα επιτρέπεται μόνο μια φορά την ημέρα η μετακίνηση για ψώνια, ενώ οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο επιτρέπονται για ψώνια. Και στη Θεσσαλονίκη οι έμποροι ξεκίνησαν τις προετοιμασίες για το άνοιγμα των καταστημάτων τους. Βάζουν στις αποθήκες τα χειμωνιάτικα που δεν κατάφεραν ποτέ να πουλήσουν λόγω του lockdown και στις βιτρίνες τα ανοιξιάτικα ρούχα ελπίζοντας να δουλέψουν εν όψει του Πάσχα.

Όλοι οι εργαζόμενοι των εμπορικών καταστημάτων μια φορά την εβδομάδα θα υποβάλλονται σε self-test. Για τέταρτη φορά μέσα σε ένα χρόνο η Βάλια Λαμπρινίδη ιδιοκτήτρια καταστήματος με ρούχα στο Ηράκλειο ετοιμάζεται να ανοίξει το κατάστημά της. Αυτή τη φορά με την ευχή να είναι το τελευταίο άνοιξε – κλείσε.

Ελπίζουν στο Πάσχα για την εστίαση

Και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης ευελπιστούν ότι θα ανοίξουν τα καταστήματα τους τουλάχιστον πριν από το Πάσχα.

Από Δευτέρα τα self-tests

Οι επιδημιολόγοι δεν έκαναν καμία συζήτηση για άνοιγμα στα σχολεία χωρίς να υπάρχουν τα φαρμακεία στα self-tests. Oι πληροφορίες αναφέρουν πως οι πρώτες παρτίδες θα φθάσουν στην Αττική τη Δευτέρα. Προτεραιότητα θα δοθεί σε εκπαιδευτικούς και μαθητές ώστε οι μαθητές του Λυκείου να επιστρέψουν στα θρανία – σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό τη Δευτέρα 12 Απριλίου. Οι αναλυτικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Παρασκευή. Όσο για το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων και των εμπορικών η επιτροπή θα το αποφασίσει στην επόμενη συνεδρίαση, όπως και το άνοιγμα της εστίασης.

Πρεμιέρα για τα self-tests στα φαρμακεία από το Σαββατοκύριακο

Κλειδί για το άνοιγμα που επιχειρείται αρχής γενομένης από το Σαββατοκύριακο, είναι τα self-tests. Από το Σαββατοκύριακο αναμένεται να ξεκινήσει η τροφοδοσία της χώρας με self-tests, τα οποία θα παραδοθούν στα φαρμακεία.

Η διάθεσή τους θα γίνεται δωρεάν στους πολίτες, ωστόσο θα υπάρχει προτεραιότητα, με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να λαμβάνουν πρώτοι τα τεστ, με σκοπό τη Δευτέρα στις 12 Απριλίου να ανοίξουν τα λύκεια. Τα τεστ αυτά θα πρέπει να γίνονται την Κυριακή, πριν δηλαδή ξεκινήσει η εβδομάδα. Σημειώνεται ότι έχει γίνει σύσταση σε μαθητές και καθηγητές να κάνουν το τεστ την Κυριακή, προκειμένου να υπάρχει μια σαφής εικόνα τη Δευτέρα.

Δείτε το σχετικό βίντεο: