Εάν δεν πρόκειται για ένα κακό, άσχημο νέο, τότε δεν αποτελεί είδηση, θα μας έλεγε κάποιος παλαιός και αρκούντως «κυνικός» δημοσιογράφος. Θα επιμείνουμε να αναδεικνύουμε και τις καλές, τις ωραίες ειδήσεις.

Ήταν τις προάλλες σε ένα διαδικτυακό πάνελ, στο περιθώριο μίας πολύ ενδιαφέρουσας συζήτησης μεταξύ πολύ σημαντικών ανθρώπων, όταν ο κορυφαίος διεθνώς Έλληνας καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics and Political Science (LSE) και εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς Οργανισμούς για τα θέματα του νέου κοροναϊού, Ηλίας Μόσιαλος, έκανε τα πλέον κολακευτικά σχόλια υπέρ της ομότιμης καθηγήτριας Παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολισμών, Μαρίας Θεοδωρίδου.

Τι ανέφερε ο Ηλίας Μόσιαλος; Ο καθηγητής είπε ότι «η κ. Θεοδωρίδου είναι από τις πιο χρήσιμες, καλές, καταρτισμένες και αγαπητές προσωπικότητες, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί σε καίριες θέσεις για τα πλέον ζέοντα θέματα της Υγείας στους καιρούς μας. Νομίζω ότι η κ. Θεοδωρίδου πρέπει να επιλέξει να εμφανίζεται πολύ πιο συχνά στη δημόσια σφαίρα και τον δημόσιο διάλογο. Πρόκειται για εξαιρετική επιστήμονα και ο δημόσιος διάλογος στη χώρα μας δεν έχει την πολυτέλεια να στερείται του λόγου και της παρουσίας τέτοιων λαμπρών επιστημόνων. Εάν υπάρχει ακόμη στη χώρα μας ένα ικανό ποσοστό αρνητών των εμβολίων, αυτό οφείλεται και στο γεγονός της απουσίας της κ. Θεοδωρίδου από τον δημόσιο διάλογο για το θέμα και γενικότερα».

Προσυπογράφουμε την έκκληση του Ηλία Μόσιαλου και ευχόμαστε να εισακουστεί από την Μαρία Θεοδωρίδου, προς όφελος όλης της ελληνικής κοινωνίας και κάθε πολίτη ξεχωριστά.