Πάσχα εκτός των τειχών προανήγγειλε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ωστόσο ερώτημα παραμένει αν θα πάμε στην εκκλησία. Από το πρωί ξεκίνησε η τριήμερη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, με τους ιεράρχες να είναι έτοιμοι για «ιερό» πόλεμο αν χρειαστεί καθώς δεν πρόκειται να δεχτούν, όπως λένε, τα περσινά.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα καταστήσει σαφές ότι δε θα αναχθεί κλειστές εκκλησίες φέτος το Πάσχα, τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς τους λοιμωξιολόγους. Ωστόσο, εκφράζεται προβληματισμός για το τι θα συμβεί στα προαύλια των εκκλησιών, αν τελικά λειτουργήσουν κανονικά, με τους ιεράρχες να καθησυχάζουν και να εγγυόνται την ασφάλεια όλων.

Το πιθανότερο είναι να ζητήσουν να συνεχιστεί αυτό που ήδη ισχύει με την τελευταία κοινή υπουργική απόφαση, που είναι εννέα άτομα μέσα στις εκκλησίες σε περιοχές επιβαρυμένες, ενώ σε περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου είναι κλειστές, αλλά σε όλους τους καθεδρικούς ναούς ανεξάρτητα από τις περιοχές, οι πιστοί μπορούν να είναι ένας ανά 25 τετραγωνικά μέτρα με μέγιστο όριο 20 ατόμων.

Δείτε το σχετικό βίντεο: