Αδειάζει ο γνωστός καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον επικαλέστηκε στη συνέντευξή του στο Kontra Channel για να υποστηρίξει τη θέση του ενάντια στο πιστοποιητικό εμβολιασμού που προωθεί η κυβέρνηση.

«Για ακούστε τώρα λίγο: υπάρχουν ενστάσεις γιατί βγαίνουν και λένε τώρα ότι «και ποιος σας είπε ότι ο εμβολιασμένος δεν μεταδίδει;». Διάβαζα σήμερα τον κ. Μόσιαλο ο οποίος λέει ότι το 20-25% των εμβολιασμένων θα μεταδίδει», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο κ. Μόσιαλος, με ανάρτησή του στο Facebook, επιτίθεται με τη χαρακτηριστική λέξη «Έλεος» σε όσους παρερμήνευσαν αυτό που είπε. «Εξηγώ αναλυτικά ότι με το εμβόλιο δεν κολλάμε τον ιό. Παραθέτω αρκετές μελέτες που δείχνουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία όσων έχουν εμβολιαστεί δεν μεταδίδουν τη νόσο σε άλλους ΑΝ κολλήσουν τον ιό. Αναφέρω ότι ένα μικρό ποσοστό (10-25%) όσων έχουν κάνει το εμβόλιο ίσως να μεταδίδουν τη νόσο γιατί παραμένει επάνω τους (στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα) ιικό φορτίο ΜΟΝΟ αν κολλήσουν τον ιό. Αν δεν κολλήσουν δεν παραμένει ΤΙΠΟΤΑ γιατί ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ», σημειώνει χαρακτηριστικά ο διακεκριμένος καθηγητής πολιτικής υγείας.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου: