Ελληνοϊσραηλινή συνεργασία σε επίπεδο «δεξαμενών σκέψεως» (think tank) πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης κατά τη συνάντηση του Γενικού Διευθυντή Πολιτικής Εθνικής Αμύνης και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ) του ΥΠΕΘΑ Δρ. Κωνσταντίνου Μπαλωμένου και του ομολόγου του από το ΥΠΑΜ του Ισραήλ Διευθυντή της επισήμου «δεξαμενής σκέψεως» των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων “Dado Center” Ταξίαρχο Εράν Ορτάλ.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία του σεμιναρίου «Εφαρμοσμένη και Ολιστική Διαχείριση Υβριδικών Απειλών και Κρίσεων», που οργανώνεται από τη ΓΔΠΕΑΔΣ στην Αθήνα, από τις 7 έως τις 24 Απριλίου και στο οποίο ο Ισραηλινός στρατιωτικός είναι ομιλητής.

Στη συνάντηση των δύο πλευρών συμφωνήθηκε η αμοιβαία ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ στελεχών της ΓΔΠΕΑΔΣ και του “Dado Center” στις έδρες αλλήλων, προκειμένου να εδραιωθεί η συνεργασία τους στα πεδία παρακολουθήσεως και αναλύσεως του γεωστρατηγικού περιβάλλοντος ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, την εκπόνηση στρατηγικών μελετών και τη συνδιοργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων τόσο στο Ισραήλ όσο και στην Ελλάδα.