Τα νέα στοιχεία ρίχνουν φως σε ένα έγκλημα αδιανόητο, μέσα στον Ερυθρό Σταυρό. Με έναν 76χρονο ασθενή να πεθαίνει στο δωμάτιο από ασφυξία, επειδή όπως όλα δείχνουν ένας άλλος ασθενής επίσης με κοροναϊό, του έβγαλε τον αναπνευστήρα.

Τι αναφέρει ο 60χρονος

Το άγνωστο παρελθόν κ οι διαγνώσεις των γιατρών για το 60χρονο που κατηγορείται, τα χτυπήματα της μοίρας στη ζωή του θύματος, μαζί με τις πρώτες καταθέσεις γιατρών ξετυλίγουν το κουβάρι της σπάνιας υπόθεσης ακόμα περισσότερο. Ο 60χρονος που κατηγορείται μιλάει στο Live News και αρνείται τα πάντα. Αναφέρει ότι δεν τράβηξε την πρίζα του αναπνευστήρα και επιμένει ότι δεν τράβηξε το σωλήνα του οξυγόνου του θύματος. Τα δαχτυλικά του αποτυπώματα όμως είχαν βρεθεί πάνω στην συσκευή. Παράλληλα, ζητάει να δοθεί στη δημοσιότητα το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, για να φανεί όπως μας λέει, ότι είναι αθώος.

Το χρονικό του γεγονότος

Όλα έγιναν αργά το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Γύρω στις 23:00 τη νύχτα, ο 60χρονος κατηγορείται ότι σηκώθηκε από το κρεβάτι του και χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς τράβηξε τον αναπνευστήρα από την πρίζα του 76χρονου ασθενή. Το μηχάνημα όμως συνέχισε να λειτουργεί με εφεδρική μπαταρία με αποτέλεσμα ο ήχος που τον ενοχλούσε να συνεχίσει να ακούγεται. Για να πετύχει τον σκοπό του φέρεται να αναποδογύρισε το μόνιτορ και να ξεκούμπωσε το σωλήνα του οξυγόνου από το πρόσωπο του 76χρονου.

Από τη στιγμή της διακοπής παροχής του οξυγόνου, άρχισε να ακούγεται η ηχητική προειδοποίηση. Οι γιατροί που έτρεξαν στο δωμάτιο, το οποίο βρίσκεται τελευταίο στην άκρη του διαδρόμου, περίπου 20 μέτρα από το γραφείο των νοσηλευτών στον όροφο, δεν κατάφεραν να επαναφέρουν τον 76χρονο. Ο άτυχος ασθενής που το 2019 είχε χάσει τη σύζυγο αλλά και τον γαμπρό του σε τροχαίο δυστύχημα, είχε νοσήσει από κορωνοϊό και αφού εισήχθη στο νοσοκομείο στις αρχές του μήνα, άρχισε να εμφανίζει αναπνευστική αστάθεια. Οι γιατροί τον διασωλήνωσαν και έτσι τον σταθεροποίησαναν, αλλά δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τον αναπάντεχο και εγκληματικό τρόπο, με τον οποίο έφυγε από τη ζωή.

Ο 60χρονος κατηγορούμενος είχε μπει στο νοσοκομείο στις 4 Απριλίου. Είχε πει στους γιατρούς πως είχε ψυχιατρικό ιστορικό, αλλά οι εξετάσεις δεν έδειξαν τον κίνδυνο. Ο ψυχίατρος που τον είχε εξετάσει τον είχε βρει συνεργάσιμο και ήρεμο. Η διπολική διαταραχή που υπήρχε στο ιστορικό του, θεωρήθηκε ήπια. Μάλιστα, εξετάστηκε από δύο ψυχιάτρους και μετά την εγκληματική ενέργεια, οι οποίοι έκαναν την ίδια διάγνωση.

Ο ίδιος φέρεται να είχε παραπονεθεί για τον θόρυβο που έκανε ο αναπνευστήρας, αλλά κανείς δεν πίστεψε ότι το στρεσογόνο περιβάλλον του θαλάμου, ήταν ικανό να πυροδοτήσει το κακό που ήρθε. Η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι ο 60χρονος Αλβανός, με τα τέσσερα προφίλ στο facebook, είχε πλούσιο ποινικό παρελθόν. Το 2019 είχε συλληφθεί για ασέλγεια σε βάρος 38χρονου με νοητική στέρηση στην περιοχή του Παπάγου, ενώ 13 χρόνια νωρίτερα είχε εμπλακεί σε αιματηρά επεισόδια με ομοεθνείς του στο κέντρο της Αθήνας. Έχει 5 κόρες, είναι χωρισμένος και μέχρι να μπει στο νοσοκομείο ζούσε στον Ταύρο της Αττικής.

Οι έρευνες των αστυνομικών που ήδη έχουν καταφέρει να διαχωρίσουν στα εγκληματολογικά εργαστήρια το αποτύπωμα του 60χρονου πάνω στη συσκευή του αναπνευστήρα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Δείτε το σχετικό βίντεο: