Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες της άγριας δολοφονίας του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος έπεσε νεκρός το μεσημέρι της Παρασκευής κοντά στο σπίτι του, στον Άλιμο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας, οι αδίστακτοι δράστες ήταν τουλάχιστον δύο, είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους, φορούσαν ρούχα στρατιωτικής παραλλαγής και επέβαιναν σε σκούτερ.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, οι αξιωματικοί του οποίου παίρνουν καταθέσεις από πρόσωπα του περιβάλλοντος του θύματος, προκειμένου να ρίξουν φως στα κίνητρα της δολοφονίας, που ενδεχομένως να ανοίξουν τον δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των αστυνομικών μπαίνει και το κομμάτι που αφορά στη δημοσιογραφική ιδιότητα τού θύματος και τα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί.

Οι αστυνομικοί της Ομάδας Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής χαρτογραφούν τη διαδρομή του δημοσιογράφου από το Star, στην Κηφισιά, μέχρι το σπίτι του στον Άλιμο, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν βίντεο με ύποπτα οχήματα που πιθανώς τον παρακολουθούσαν.

Παράλληλα, σαρώνουν και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, αναζητώντας ύποπτες τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Τα δύο σενάρια
Μάλιστα, οι Αρχές δεν αποκλείουν οι δύο φυσικοί αυτουργοί να είχαν και συνεργούς, οι οποίοι είτε παρακολουθούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ από τη στιγμή που έφυγε από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, είτε έδωσαν το «σύνθημα» για την άφιξή του στο σημείο της ενέδρας.
Ωστόσο, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι φυσικοί αυτουργοί να ακολουθούσαν τον δημοσιογράφο ή να γνώριζαν τόσο καλά το πρόγραμμά του, που περίμεναν κοντά στο σπίτι του για να τον δολοφονήσουν. Στην περίπτωση που συνέβη το δεύτερο σημαίνει πως οι δράστες παρακολουθούσαν καιρό τον δημοσιογράφο.

Το χρονικό

Η εν ψυχρώ εκτέλεση του γνωστού αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ σημειώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής, έξω από το σπίτι του στον Αλιμο, στην οδό Άννινου.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, οι δολοφόνοι ήταν δύο και από τον τρόπο που έδρασαν φαίνεται πως ήταν επαγγελματίες εκτελεστές
Περίμεναν τον γνωστό δημοσιογράφο λίγο πιο μακριά από το σπίτι του, καθώς ήταν βέβαιο πως τον παρακολουθούσαν επί μέρες και γνώριζαν την ώρα που επέστρεφε. Όταν επέστρεψε στο σπίτι του ο άτυχος δημοσιογράφος, δεν μπόρεσε να σταθμεύσει στην εσωτερική θέση στάθμευσης εντός της πολυκατοικίας που έμενε, καθώς είχε παρκάρει εκεί ο γιος του, και έτσι στάθμευσε σε μια μικρή πλατεία που ήταν κοντά.

O Γιώργος Καραϊβάζ πάρκαρε το αυτοκίνητό του και άρχισε να περπατά. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις τον είδαν οι δύο δράστες να πλησιάζει, ξεκίνησαν με τη μηχανή μικρού κυβισμού στην οποία επέβαιναν, τον πλησίασαν και ένας από αυτούς τον πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες έφυγαν από το σημείο με ένα σκούτερ μεσαίου κυβισμού, ενώ φαίνεται ότι χρησιμοποίησαν σιγαστήρα στο όπλο, καθώς οι μάρτυρες δεν ανέφεραν ήχο από πυροβολισμούς, παρά μόνο από τα τζάμια που έσπασαν από τις σφαίρες.
Η έρευνα των αστυνομικών φέρεται να στρέφεται σε πιθανά πλάνα από κάμερες στην περιοχή, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι οι δράστες δεν φορούσαν κράνος. Επίσης, περισυνέλλεξαν από τον τόπο του εγκλήματος 17 κάλυκες από πυροβόλο όπλο, συνολικά, ενώ ή έρευνα στο σημείο συνεχίζεται.  Τις επόμενες ώρες μάλιστα αναμένονται απαντήσεις από τη βαλλιστική εξέταση για να διαπιστωθεί αν το όπλο του εγκλήματος έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν, πράγμα που θα έδινε μια κατεύθυνση στις έρευνες. 

Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί ψάχνουν για μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες και κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπήρξαν ύποπτες κινήσεις που θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν στους δράστες της δολοφονικής επίιθεσης.

Τι ερευνά η αστυνομία

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, οι αξιωματικοί του οποίου παίρνουν καταθέσεις από πρόσωπα του περιβάλλοντος τού θύματος προκειμένου να ρίξουν φως στα κίνητρα της δολοφονίας, που θα ανοίξουν ενδεχομένως τον δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Παράλληλα στο μικροσκόπιο των αστυνομικών μπαίνει και το κομμάτι που αφορά στη δημοσιογραφική ιδιότητα τού θύματος και τα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί.
Πάντως, όπως διευκρινίστηκε από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ο Γιώργος Καραϊβάζ, δεν είχε αναφέρει ποτέ στην Αστυνομία απειλές σε βάρος του, ούτε είχε ζητήσει αστυνομική προστασία.

Σοκ από τη δολοφονία

Η είδηση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ έχει προκαλέσει σοκ σε όλη τη χώρα καθώς ο επρόκειτο για έναν δημοσιογράφο που κάλυπτε με συνέπεια και αμερόληπτο επαγγελματισμό το αστυνομικό ρεπορτάζ.

Το τελευταίο διάστημα εμφανιζόταν καθημερινά στην εκπομπή του Star «Aλήθειες με τη Ζήνα» ενώ είχε ιστοσελίδα που ασχολείτο με αστυνομικά θέματα. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Βάιος Σύρρος στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, o Γιώργος Καραϊβάζ είχε φτάσει στο σπίτι του, όταν δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε σκούτερ τον πλησίασαν και ο συνοδηγός τον πυροβόλησε με έξι σφαίρες.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Καραϊβάζ

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ εργαζόταν ως αστυνομικός συντάκτης στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star, ενώ ήταν διαχειριστής και στην ιστοσελίδα bloko.gr. Αστυνομικός ρεπόρτερ από τη δεκαετία του 1990 στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, αποχώρησε το 2017 και μετακόμισε στο κανάλι του STAR.

Συνεργάτης επί σειρά ετών με την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», άφησε το δικό του στίγμα στο αστυνομικό ρεπορτάζ επί σειρά ετών.
 Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.