Με ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες κλείνει η βδομάδα. Ο ήλιος θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μας τις επόμενες μέρες, καθώς οι βροχές δε φαίνεται να μας απασχολούν μέχρι την Τετάρτη, και στη συνέχεια θα είναι αρκετά περιορισμένες. Η θερμοκρασία θα σημειώνει καθημερινά σταδιακή άνοδο, κάτι που σημαίνει ότι ο καιρός θα ακολουθήσει πλέον μια ανοιξιάτικη πορεία.

Πιο αναλυτικά την Κυριακή, περιμένουμε εξαιρετικές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα. Η μέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ήλιο στις περισσότερες περιοχές. Η μόνη ίσως μικρή παραφωνία, θα είναι λίγες αραιές νεφώσεις που θα αναπτυχθούν το μεσημέρι στα ηπειρωτικά ορεινά και το βράδυ στα δυτικά. Αυτή η συννεφιά δεν θα είναι ικανή να δώσει βροχές και μάλιστα θα είναι πρόσκαιρη και πολύ γρήγορα θα διαλυθεί. Περισσότερος ήλιος προβλέπεται στην περιοχή του Αιγαίου και γενικά ανοιξιάτικος καιρός από πλευράς φαινομένων. Διότι το κρύο θα παραμείνει νωρίς το πρωί, δεν θα είναι όμως τόσο τσουχτερό όσο τις προηγούμενες ημέρες.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παρουσιάσει άνοδο, 19 βαθμούς στα βόρεια, 18-20 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, 15-18 οι μέγιστες στα νησιά του Αιγαίου. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ, βόρειοι στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές 4-6 και στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις το μεσημέρι, άνευ ιδιαίτερης σημασίας. Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί από 7-17 με ανέμους βόρειους στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 2-4 μποφόρ. Ανοιξιάτικο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη, με ήλιο και αραιές νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα γύρω ορεινά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 8-16 και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό νότιοι 3-4 μποφόρ.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού εδώ: