Αμείωτα συνεχίζονται τα κορωνοπάρτι και οι συναθροίσεις σε όλη τη χώρα. Για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ, δεκάδες νεαροί εν μέσω πανδημίας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, ενώ έριξαν μέχρι και πυροτεχνήματα.

Δεν τήρησαν τα μέτρα, παραβίασαν την απαγόρευση κυκλοφορίας κι έστησαν υπαίθριο κορωνοπάρτι με Dj και αλκοόλ. Οι κάτοικοι της περιοχής λένε πως σχεδόν κάθε βράδυ νεαροί συγκεντρώνονται στην πλατεία, παραβιάζοντας κάθε μέτρο προστασίας. Κορονο-πάρτι και στο Περιστέρι, για ένα take away ποτό. Παρόμοια εικόνα και στην οδό Τσακάλωφ στο Κολωνάκι, με την αστυνομία να είναι απούσα.

Ουρές για take away ποτό

Ανησυχία προκαλούν σε κυβέρνηση και ειδικούς οι νέες εικόνες συνωστισμού στη Θεσσαλονίκη. Παρά το γεγονός ότι ο κορoναϊός πιέζει ασφυκτικά τα νοσοκομεία, δεκάδες άτομα περίμεναν στην ουρά μπροστά από καφέ – μπαρ πίνοντας ποτά και κοκτέιλ. Υπήρξε τέτοιος συνωστισμός που χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για να διαλυθεί το πλήθος, το οποίο όμως δεν έδειχνε να υπακούει στις συστάσεις των αστυνομικών.

Απίστευτος συνωστισμός χθες και στην παραλιακή στη Θεσσαλονίκη.

Συνωστισμός και στην Πάτρα

Κι ενώ η Αχαΐα βρίσκεται για ένατη εβδομάδα σε βαθύ «κόκκινο», στην Πάτρα δεν έπεφτε καρφίτσα. Στους δρόμους δημιουργήθηκε μποτιλιάρισμα και απίστευτος συνωστισμός.

Στην Κρήτη 19χρονη διοργάνωσε κορωνοπάρτι με 21 άτομα στο σπίτι της. Η νεαρή εντοπίστηκε από την αστυνομία και σε βάρος της βεβαιώθηκε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ, ενώ «βροχή» έπεσαν τα πρόστιμα και στους νεαρούς που συμμετείχαν στο κορωνοπάρτι.

Ξεχύθηκαν στις παραλίες

Με ποδήλατα, πατίνια και αυτοκίνητα οι πολίτες κατέκλυσαν σήμερα το παραλιακό μέτωπο. Κάποιοι, έκαναν πρόβα για το καλοκαίρι, καθώς έκαναν μπάνιο στη θάλασσα και έπαιξαν ρακέτες. Ο καλός ανοιξιάτικος καιρός και τα κλειστά μαγαζιά έκαναν πολλούς Αθηναίους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, να πάρουν ποδήλατα, πατίνια, κατοικίδια να στείλουν SMS 6 στο 13033 και να κατευθυνθούν στις παραλίες για να απολαύσουν μια βόλτα στην παραλία.