Καθησυχαστικός για το εμβόλιο της AstraZeneca και τις επιπλοκές του παρουσιάστηκε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο καθηγητής Νευρολογίας (ΕΚΠΑ), Γιώργος Τσιβγούλης.

Όπως υπογράμμισε «το πρόβλημα με το εμβόλιο της AstraZeneca αφορούσε κάποια πολύ σπάνια περιστατικά εγκεφαλικών φλεβικών θρομβώσεων. Συνέβησαν 169 περιστατικά σε 34 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Με απλά μαθηματικά 5 περιστατικά στο 1 εκατομμύριο εμβολιασμών. Η Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία έκανε λόγο για εξαιρετικά σπάνια φαινόμενα. Η επιπλοκή μπορεί να εκδηλωθεί 4 -20 μέρες μετά το εμβόλιο. Υπάρχει αιτιολογική θεραπεία. Όποιος εκδηλώσει τέτοιο φαινόμενο πρέπει να πάει κατευθείαν στο νοσοκομείο».

 Τόνισε, δε, ότι δεν έχει υπάρξει καμία επιπλοκή μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca.

 «Ο κοροναϊός» σημείωσε, «προκαλεί εγκεφαλική φλεβική θρόμβωση. Προκαλεί 800 τέτοια περιστατικά στο ένα εκατομμύριο ασθενών».

 Ακόμα, ο γιατρός, δήλωσε ότι όποιος δεν λαμβάνει αντιπηχτική αγωγή, δεν πρέπει να κάνει προτού εμβολιαστεί, ενώ όσοι έχουν τακτική αντιπηχτική αγωγή, μπορούν να τη συνδυάσουν κανονικά με το εμβόλιο.

 Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, επισήμανε ότι η αρνητική δημοσιότητα στην AstraZeneca δημιούργησε ανησυχία «η οποία σιγά σιγά θα αποκαθίσταται».

 Πρότεινε, μάλιστα, όσοι θα εμβολιαστούν στο σπίτι τους, να το κάνουν με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson.