Τρεις μέρες μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ και οι έρευνες των Αρχών εξετάζουν τις πληροφορίες που υπάρχουν για το συμβόλαιο θανάτου το οποίο υλοποίησαν επαγγελματίες εκτελεστές.

Είναι λίγα μόνο λεπτά μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραβαϊζ. Η ώρα είναι 14.46. Η κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο που αποκαλύπτει το MEGA, να εξαπολύουν ανθρωποκυνηγητό στα στενά γύρω από το σημείο της δολοφονίας του δημοσιογράφου, προκειμένου να εντοπίσουν τους δολοφόνους του.

Ποιος παρήγγειλε το συμβόλαιο θανάτου;

Τρεις ημέρες μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου, οι έρευνες στρέφονται στην ύπαρξη συμβολαίου θανάτου σε βάρος του δημοσιογράφου το οποίο υλοποίησαν επαγγελματίες εκτελεστές.

Η έρευνα των αξιωματικών του τμήματος ανθρωποκτονιών, έχει δύο κατευθύνσεις, από τη μία τον εντοπισμό των φυσικών αυτουργών και από την άλλη των ηθικών που ζήτησαν την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Αυτό άλλωστε υποδεικνύει και η έκθεση του ιατροδικαστή. Δέχθηκε 10 σφαίρες. Δύο στο κεφάλι, μία στο λαιμό, μία στην παλάμη και έξι στο σώμα.

«Είδα έναν άνθρωπο πεσμένο κάτω στο πεζοδρόμιο και πίστευα ότι είχε λιποθυμήσει. Πλησίασα για να πάω να τον βοηθήσω και να δω τι συμβαίνει. Πλησίασα και βλέπω να είναι βουτηγμένος στο αίμα…Σοκαρίστηκα, δεν τον γνώρισα γιατί ήταν μπρούμυτα».

Στο «μικροσκόπιο» το οπτικό υλικό & οι καταθέσεις

Κομβικό σημείο για την πορεία των ερευνών της αστυνομίας εκτιμούν έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, πως αποτελεί ο εντοπισμός του μπλε σκούτερ που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Πόρτα-πόρτα οι αστυνομικοί αναζητούν κι οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας που ενδεχομένως έχουν καταγράψει τους δράστες ή πιθανούς συνεργούς τους. Τα βίντεο που έχουν συλλέξει μέχρι αυτήν την στιγμή εξετάζονται εξονυχιστικά στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, οι αστυνομικοί προς το παρόν, βγάζουν από το κάδρο των ερευνών μία γυναίκα που αρχικά είχε θεωρηθεί ότι είχε σχέση με τους εκτελεστές του δημοσιογράφου. Κι αυτό καθώς η γυναίκα που εμφανιζόταν σε βίντεο και καταθέσεις, αποδείχθηκε, τελικά, πως ήταν υπάλληλος του δήμου Αλίμου.

Στο «μικροσκόπιο» και οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, κυρίως των τριών υπαλλήλων του δήμου Αλίμου οι οποίοι βρισκόταν στο παρκάκι, κάνοντας κηπουρικές εργασίες, όπου δέχθηκε τα δολοφονικά πυρά ο Γιώργος Καραϊβάζ, ενώ το κινητό τηλέφωνο, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και το αυτοκίνητο του γνωστού δημοσιογράφου ερευνώνται από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Εκτεταμένες οι έρευνες των Αρχών

Πολύ πίσω στον χρόνο ψάχνουν πλέον οι αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών για να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί στην δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι Αρχές έχουν φτάσει στο σημείο να ερευνούν ακόμη και οχήματα τα οποία βρίσκονταν στην περιοχή ακόμη και ένα μήνα πίσω.

Σύμφωνα με την πρώτη έρευνα που έκαναν στην περιοχή αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών και καταθέσεις που έπαιρναν από τους κατοίκους της περιοχής, τους ρώτησαν εάν έχουν δει οποιοδήποτε ύποπτο όχημα ή μηχανάκι το προηγούμενο χρονικό διάστημα στην ευρύτερη περιοχή. Οι αστυνομικοί ψάχνουν πολύ πίσω προκειμένου να βρουν την απάντηση για το συμβόλαιο θανάτου κατά του δημοσιογράφου.

Κρίσιμο είναι να βρεθεί το σκούτερ που χρησιμοποίησαν οι δράστες καθώς και το όπλο της δολοφονίας, αφού αναμένεται να βοηθήσει στην περαιτέρω έρευνα των Αρχών.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ: