Τα self-tests αποδεικνύονται μεγάλο όπλο κατά της διασποράς του κοροναϊού. Η αρχή έγινε με μαθητές και εκπαιδευτικούς. Στο τέλος της εβδομάδας το μέτρο επεκτείνεται.

Ποιοι παίρνουν σειρά για τα self-tests

Σειρά παίρνουν οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο, στις μεταφορές αλλά και οι διανομείς ποτών και φαγητών. Ακολουθούν οι άνθρωποι της δικαιοσύνης και της εστίασης. Οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο υποδέχτηκαν με χαρά το νέο μέτρο. Όπως λένε είναι απαραίτητο προκειμένου τα καταστήματα να λειτουργήσουν με ασφάλεια.

Όσοι εργάζονται σε delivery δεν έχουν σταματήσει να πηγαινοέρχονται κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Μπαίνουν σε σπίτι, σε καταστήματα, σε πολυκατοικίες και ασανσέρ. Για να προστατέψουν τους εαυτούς τους και τους πελάτες τους ξεκινούν τα self-tests. Και οι οδηγοί λεωφορείων ξεκινούν άμεσα τα τεστ, παρότι προστατεύονται από τις ειδικές ζελατίνες.

Για κάθε εργαζόμενο θα υπάρχει διαθέσιμο ένα τεστ την εβδομάδα με τον ΑΜΚΑ από το φαρμακείο, ενώ εάν κάποιος χρειαστεί επιπλέον τότε κοστίζει περίπου 6 ευρώ. Η δεύτερη παρτίδα θα περιλαμβάνει 10 εκατομμύρια self-tests γι’ αυτό και αναμένεται να πέσει και το κόστος.

Tα self-tests δεν υποκαθιστούν τα rapid ή τα μοριακά τεστ, είναι ωστόσο ένα πρόσθετο εργαλείο, ένα όπλο για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού και να επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα.

Δείτε το σχετικό βίντεο: