Στην μαθητική καθημερινότητα του δια ζώσης μαθήματος επέστρεψαν οι μαθητές των τριών τάξεων του λυκείου μετά από τηλεκπαιδευση πέντε μηνών. Με τις βεβαιώσεις των αρνητικών τεστ στα χέρια.

Με χαρά και προσδοκίες η επιστροφή των μαθητών

Η άνοιξη στα σχολεία ήρθε σήμερα 12 Απρίλιου με ανησυχία και χαμόγελα. Οι περισσότεροι μαθητές έκαναν το self-test μόνοι τους στο σπίτι. Συμπλήρωσαν τα απαραίτητα προσωπικά στοιχειά στην πλατφόρμα ενώ όσοι δεν είχαν εκτυπωτή πήγαν στο σχολείο με χειρόγραφη βεβαίωση αρνητικού τεστ.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να προμηθεύονται με τον ΑΜΚΑ τους από το φαρμακείο δυο δωρεάν σελφ τεστ την εβδομάδα . Όσοι βγαίνουν θετικοί θα πρέπει να κάνουν και μοριακό τεστ και να μένουν στο σπίτι . 613 μαθητές και καθηγητές εντοπίστηκαν θετικοί μέσω των self test σε σύνολο 149.852 καταχωρημένων αποτελεσμάτων.

Κλειστές λόγω κατάληψης βρήκαν τις πόρτες οι μαθητές του 4ου γενικού Λυκείου Πετρούπολης και του 6ου στο Ίλιον. Μάλιστα υπήρχαν και έγγραφες δηλώσεις άρνησης των διαγνωστικών σελφ τεστ. Ωστόσο σε λύκειο της Κηφισιάς αρκετοί καθηγητές δεν πήγαν στο σχολείο με αποτέλεσμα οι μαθητές να σχολάσουν νωρίτερα, ενώ όπως είπαν και μαθητές στην κάμερα του MEGA, προσκόμισαν έγγραφες βεβαιώσεις για να μην παρακολουθήσουν τα δια ζώσης μαθήματα.

Το 3ο Γενικό Λύκειο Ιλίου, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας ότι το σελφ τεστ είναι ένα σημαντικό όπλο που συμβάλλει στην καλλιέργεια της ατομικής ευθύνης στα παιδιά. «Καλή αρχή χαιρόμαστε πάρα πολύ που είστε στο σχολείο πρέπει να σας πω ότι θα πάνε όλα καλά και να είστε βέβαιοι κάνουμε αγώνα οι πανελλαδικές να γίνουν όπως γίνονται κανονικά κάθε χρόνο , μην με ρωτήσετε ημερομηνίες».

Τολμηρή πρωτοβουλία χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός την εισαγωγή των self tests στη διαδικασία επιστροφής εκπαιδευτικών και μαθητών στα Λύκεια… «Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε, με πολύ μεγάλη προσοχή και να αξιοποιήσουμε και αυτό το πρόσθετο εργαλείο, ώστε να μπορέσουμε να εντοπίζουμε περιπτώσεις συμπολιτών μας οι οποίοι είναι θετικοί στον ιό και τους οποίους δεν μπορούμε εκ των πραγμάτων πάντα να εντοπίζουμε μέσα από τα οργανωμένα τεστ που κάνει η πολιτεία»

Να ανασταλεί η εφαρμογή του νέου συστήματος εισαγωγής στα ΑΕΙ πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με την ΟΛΜΕ και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τα σχολεία λέγοντας πως άνοιξαν όπως έκλεισαν… «τουλάχιστον το αίτημα για εμβολιασμό όλων των εκπαιδευτικών και για αραίωση των τμημάτων, ώστε τα παιδιά να είναι σε τάξεις με μικρότερο αριθμό, θα έπρεπε να υλοποιηθούν πριν ξεκινήσουν τα σχολεία».

Το επόμενο διάστημα θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τις προαγωγικές εξετάσεις ενώ οι πανελλαδικές θα γίνουν παραδοσιακά τον Ιούνιο.

Δείτε το σχετικό βίντεο: