Η κυβέρνηση θέλει να επιτρέψει στους πολίτες να περάσουν το Πάσχα εκτός των τειχών, οι λοιμωξιολόγοι ωστόσο διστάζουν, δε λείπουν μάλιστα και οι φωνές των επιστημόνων που λένε ότι ένας λάθος χειρισμός του Πάσχα μπορεί να μας στερήσει τις καλοκαιρινές διακοπές. Το πώς και εάν θα κάνουν οι πολίτες ανάσταση στις εκκλησίες αλλά και Πάσχα στο χωριό ψάχνει να βρει η κυβέρνηση, που τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσει το σχέδιό της στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Η κυβέρνηση θέλει – Οι επιστήμονες διστάζουν

Με τους εμβολιασμούς να επιταχύνονται, τη βελτίωση του καιρού αλλά κυρίως με τα self-tests, η κυβέρνηση και οι λοιμωξιολόγοι ίσως δώσουν το πράσινο φως για τη μετακίνηση των πολιτών τις ημέρες του Πάσχα.

Ο μεγάλος φόβος είναι οι μετακινήσεις ειδικά στις περιοχές που βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο και η ενδεχόμενη διασπορά του ιού σε άλλες που παρουσιάζουν ελάχιστα κρούσματα. Με αυστηρά μέτρα αναμένεται να ανοίξουν οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ανοίγει η εστίαση πριν τον τουρισμό

Με τραπεζάκια έξω αναμένεται να ανοίξει και η εστίαση λίγο μετά το Πάσχα. Στόχος της κυβέρνησης είναι μάλιστα το άνοιγμα της εστίασης να προηγηθεί του τουρισμού στα μέσα Μαΐου. Να σημειωθεί ότι το άνοιγμα της εστίασης θα γίνει με αυστηρά μέτρα προστασίας για τους εργαζομένους και τους πελάτες, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει μειωμένο ωράριο λειτουργίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA και αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα, η εστίαση θα λειτουργήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους την Τρίτη του Πάσχα. Επιπλέον, υπάρχει η σκέψη για επιπλέον παραχώρηση εξωτερικού χώρου στα μαγαζιά της εστίασης.

Σχετικά με το λιανεμπόριο, 19 Απριλίου ανοίγουν malls, κέντρα αισθητικής και φροντιστήρια μόνο όμως για τους μαθητές Λυκείου. Το Σάββατο στις 24 του μηνός, αίρονται οι περιορισμοί για το λιανεμόριο, δηλαδή θα μπορούμε να ψωνίζουμε χωρίς click away και click in shop.

Δείτε το σχετικό βίντεο: