Βήμα-βήμα εξετάζουν οι Αρχές τα βίντεο και τις κινήσεις των δύο εκτελεστών  του Γιώργου Καραϊβάζ προκειμένου να αποσπάσουν έστω κι ένα καρέ που θα δίνει το παραμικρό στοιχείο για την ταυτότητα και την δράση τους. Ωστόσο, τα τελευταία 24ωρα, οι έρευνες των Αρχών, έχουν στραφεί προς τις  διαδικτυακές εφαρμογές του κινητού του Γιώργου Καραϊβάζ, οι οποίες θα εξετασθούν για τυχόν «ύποπτες» εισερχόμενες κλήσεις ή μηνύματα που δείχνουν εκβιασμό. Σε μια παράλληλη έρευνα οι Αρχές εστιάζουν και στην προσπάθεια στον εντοπισμό του σκούτερ όπου επέβαιναν οι δολοφόνοι μέσω καταλόγων εταιρειών εμπορίας. Την ίδια στιγμή ειδικές υπηρεσίες μελετούν κάθε «συμβόλαιο θανάτου» προκειμένου να εντοπίσουν ομοιότητες με την άνανδρη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Συνεκτιμώνται στοιχεία από τουλάχιστον τρεις εγκληματικές ενέργειες που έχουν σημαντικές ομοιότητες με αυτή κατά του έμπειρου αστυνομικού συντάκτη.

 Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι το θύμα έγινε στόχος ποινικών ή άλλων προσώπων που διαμένουν στη χώρα μας.

Κι αυτό, όπως λένε, λόγω των κινδύνων που θα εγκυμονούσαν για «εισαγόμενους εκτελεστές» οι διασυνοριακοί έλεγχοι και τα αυστηρά μέτρα στις πύλες εισόδου λόγω πανδημίας. Επιπλέον, επιχειρήματα που – κατά τις ίδιες πηγές – καταρρίπτουν το σενάριο των ξένων εκτελεστών είναι ότι στις γειτονικές βαλκανικές χώρες χρησιμοποιούνται σε πολύ περιορισμένο βαθμό οι μοτοσικλέτες αλλά και το ότι οι δράστες φαίνεται ότι γνώριζαν πώς να κινηθούν στην περιοχή του Αλίμου (τους δρόμους διαφυγής), καθώς πιθανότατα είχε προηγηθεί και πολυήμερη παρακολούθηση του στόχου τους.

 Εκτιμάται επίσης ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν αποτελούσε «επικίνδυνο στόχο» – αφού ήταν άοπλος και χωρίς αστυνομική φρούρηση – επομένως δεν χρειαζόταν να επιστρατευτούν έμπειροι εκτελεστές από το εξωτερικό. Αυτός είναι και ο λόγος που αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν το ενδεχόμενο στην επίθεση να συμμετείχε πρόσωπο με κεντρικό ρόλο στο οργανωμένο έγκλημα που είχε δυσαρεστηθεί από αναρτήσεις – δημοσιεύματα του αστυνομικού συντάκτη.

 Παράλληλα, οι πυροβολισμοί στο κεφάλι δείχνουν – σύμφωνα με αναλυτές – εκδικητικό μένος.

 Οσον αφορά την ανάλυση του κινητού του θύματος (φέρεται να έχει πληγεί από σφαίρα) και των εφαρμογών που χρησιμοποιούσε (όπως οι Viber, Whatsapp, Signal κ.ο.κ.), αυτή γίνεται προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος μπορεί να τον είχε απειλήσει, όπως ο ίδιος ο Γιώργος Καραϊβάζ ανέφερε σε προ μηνών αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 Ακόμη, θα εξετασθούν τυχόν επικοινωνίες του με δύο – τρία άτομα του ποινικού χώρου, για τα οποία είχε αναφέρει ότι διατηρούσε τηλεφωνικές επαφές. Σημαντικό ζητούμενο για την ΕΛ.ΑΣ. είναι όμως και ο εντοπισμός του δικύκλου που χρησιμοποίησαν οι δράστες και το οποίο έχει «εξαφανισθεί». Αυτό αναμένεται να επιτευχθεί μέσω των αρχείων που διατηρούν αντιπροσωπείες και ασφαλιστικές εταιρείες.