Στη χώρα μαςστρέφεται το ενδιαφέρον των βρετανικών ΜΜΕ, μετά το δημοσίευμα του Reuters το οποίο αναφέρει πως η Ελλάδα σχεδιάζει να άρει την υποχρεωτική καραντίνα για τουρίστες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ακόμη πέντε χώρες.

Όπως γράφει η βρετανική Sun, η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τουρίστες από τη Βρετανία ακόμα κι αν δεν έχουν εμβολιαστεί, με την προϋπόθεση να έχουν αρνητικό τεστ PCR τουλάχιστον 72 ώρες πριν το ταξίδι τους.

Τα βρετανικά Μέσα, προετοιμάζουν τους Βρετανούς που θέλουν να κάνουν διακοπές στη χώρα μας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ακόμα και αν κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί πλήρως, θα εξακολουθεί να είναι σε θέση να ταξιδέψει στην Ελλάδα χωρίς να μπει σε καραντίνα.

Οι τουρίστες θα μπορούν να πετάξουν σε εννέα αεροδρόμια σε όλη την Ελλάδα συμπεριλαμβανομένου την Αθήνα, την Κω και τη Σαντορίνη.

«Θα άρουμε σταδιακά τους περιορισμούς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας πριν από το άνοιγμα στις 14 Μαΐου» ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Τουρισμού στο Reuters με την προϋπόθεση της ανωνυμίας του.

Έτσι, από την ερχόμενη εβδομάδα τουρίστες θα μπορούν μέσω των αεροδρομίων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, των Χανίων, της Ρόδου, της Κω, της Μυκόνου, της Σαντορίνης, της Κέρκυρας, αλλά και δύο διασυνοριακών περασμάτων, να φτάνουν στην χώρα μας.

Η απόφαση αυτή αφορά σε πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, της Σερβίας, του Ισραήλ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου ή θα έχουν αρνητικό αποτέλεσμα σε PCR test, εντός των προηγούμενων 72 ωρών.