Μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση του περίεργου θανάτου της 28χρονης Κορίνας Λαβράνου σε γκρεμό της Γαύδου φέρνει η αποκάλυψη ότι στο κιβώτιο ταχυτήτων υπήρχε η δεύτερη ταχύτητα, την ώρα που και το χειρόφρενο ήταν λυμένο. Η συγκεκριμένη πληροφορία «δείχνει» πως το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον ισχυρισμό του 40χρονου φίλου της άτυχης φοιτήτριας, Πέτρου Γασπαράκη, σύμφωνα με τον οποίο το αυτοκίνητο βρισκόταν ακινητοποιημένο όταν για άγνωστο λόγο γλίστρησε προς τον γκρεμό.

«Το αυτοκίνητο δεν ήταν σταματημένο» λέει η τραγική μητέρα της άτυχης φοιτήτριας, η οποία ζητά να πέσει άπλετο φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε αργό θάνατο η κόρη της. Την ίδια ώρα, για «εγκληματική» αργοπορία των σωστικών συνεργείων κάνει λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας της Κορίνας Λαβράνου στην «ON time». Ο θάνατος της 28χρονης Κερκυραίας τελειόφοιτης στο Πολυτεχνείο Κρήτης εγείρει ερωτήματα και η οικογένειά της ζητάει απαντήσεις κι απόδοση Δικαιοσύνης κι ευθυνών, ενώ θέτει το ερώτημα, γιατί, ενώ οι Αρχές είχαν ενημερωθεί για το δυστύχημα από νωρίς το πρωί και ενώ η ομάδα των διασωστών ήταν έτοιμη, η εντολή να πετάξει το ελικόπτερο που θα τους μετέφερε στη Γαύδο καθυστέρησε για ώρες και πέταξε τελικά χωρίς τους διασώστες;

Η χθεσινή, πρώτη νύχτα μετά την κηδεία της στην Κέρκυρα, ήταν δραματική για τους γονείς και τους υπόλοιπους συγγενείς της. Η μητέρα της, Παρασκευή Αδάμου, είπε: «Η κηδεία κανονικά θα τελούνταν σε κλειστό κύκλο, αλλά είχαν έρθει άτομα ακόμα κι από το Βερολίνο για την Κορίνα μας. Μέχρι ΜΑΤ επιστρατεύτηκαν για να απομακρυνθεί ο κόσμος. Την αγαπούσαν πολύ. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μάθουμε ακριβώς τόσο τις συνθήκες του δυστυχήματος όσο και γιατί καθυστέρησαν τα σωστικά συνεργεία. Είτε πρόκειται για αναλγησία, αδιαφορία των Αρχών, είτε ευθύνεται η “μονάδα”, ο άντρας που οδηγούσε το αμάξι δηλαδή, θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια ως φόρο τιμής στη μνήμη της. Πρέπει να αποδοθεί Δικαιοσύνη».

Οι οικογένειες Λαβράνου-Αδάμου έχουν διορίσει ειδικούς τεχνικούς συμβούλους για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες «έσβησε» η κοπέλα, τα πράγματα ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρα.

«Έγινε ό,τι ήταν δυνατό για να μη σωθεί η Κορίνα»

«Πήγαν πραγματογνώμονες, το αμάξι ήταν εν κινήσει, δεν ήταν σταματημένο με χειρόφρενο», λέει στην «ON time» η απαρηγόρητη μητέρα, αμφισβητώντας ευθέως την κατάθεση του 40χρονου οδηγού του μοιραίου ΙΧ και το λόγο παίρνει ο διορισμένος δικηγόρος για την εξιχνίαση της υπόθεσης, Φίλιππος Σκαμπαρδώνης, τονίζοντας αρχικά: «Το τι ισχυρίζεται ο καθένας μάς αφήνει παγερά αδιάφορους, τα πραγματικά περιστατικά μας αφορούν. Η υπόθεση έχει δύο σκέλη, είναι διττή: αφενός έχει να κάνει με τις ακριβείς συνθήκες του τροχαίου, αφετέρου με την εγκληματική βραδυπορία των σωστικών συνεργείων. Σύμφωνα με τεκμηριωμένες μαρτυρίες, ο οδηγός είναι εντελώς αναξιόπιστος, δεν πιστεύω λέξη απ’ όσα ισχυρίστηκε στις καταθέσεις του».

Σημειωτέον, ο 40χρονος οδηγός του μοιραίου ΙΧ Πέτρος Γασπαράκης, μετά την ολιγοήμερη νοσηλεία του στο Nοσοκομείο των Χανίων, κλήθηκε χθες για συμπληρωματική κατάθεση από τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει τις έρευνες, υποστηρίζοντας ότι «λύθηκε το χειρόφρενο, δεν ξέρω πώς έγινε και βρεθήκαμε στον γκρεμό. Μακάρι να μην είχε συμβεί τίποτα απ’ όλα αυτά και η Κορίνα να ζούσε».

Αναφερόμενος σχετικά ο κ. Σκαμπαρδώνης, ο οποίος γνώριζε την Κορίνα έξι χρόνια και θεώρησε και προσωπική του υποχρέωση να εξιχνιάσει την υπόθεση του θανάτου της, επισημαίνει στην «ONtime»: «Σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες, το αυτοκίνητο βρισκόταν εν κινήσει, το σασμάν ήταν στη δευτέρα! Είναι αδύνατο να λύθηκε το χειρόφρενο. Ό,τι ισχυρίζεται ο οδηγός, τα θεωρούμε ψευδή. Το δεύτερο ερώτημα έχει να κάνει με την εγκληματική αργοπορία των σωστικών συνεργείων, το πώς, το πού, το ποιος, δεδομένου κιόλας πως ήταν καλοκαιρία, πως κανένας παράγοντας δεν παρεμπόδιζε την έγκαιρη αεροδιακομιδή της Κορίνας. Οι σωστικές Αρχές ενημερώθηκαν στις 5.57 τα ξημερώματα της Κυριακής, αλλά έφτασαν πολλές ώρες αργότερα. Απ’ όσα προκύπτουν έως τώρα, θεωρώ πως έγινε ό,τι ήταν δυνατό για να μη σωθεί κι αναρωτιέμαι αν θα συνέβαινε το ίδιο εάν επρόκειτο για το παιδί κάποιου “εξέχοντος παράγοντα”. Το ελικόπτερο που θα τη διακόμιζε στο νοσοκομείο δεν έφτασε εγκαίρως: στις 6.45 η ειδική ομάδα του σωστικού συνεργείου ήταν έξω απ’ το Ηράκλειο, έτοιμη να πετάξει προς τη Γαύδο. Αναζητούμε τον άνθρωπο που έδωσε εντολή να μην απογειωθεί, καθώς δεν γνωρίζουμε ποιος ήταν. Δεν ήταν θέμα δυνατοτήτων ή δυσκολίας πρόσβασης στο σημείο, δεν προσπάθησαν καν να τη σώσουν. Ποιος λοιπόν έδωσε την εντολή τρεισήμισι-τέσσερις ώρες μετά; Υπήρχε η δυνατότητα το ελικόπτερο να είναι εκεί πολύ νωρίς, από την ώρα του συμβάντος». Ακριβώς για τους παραπάνω λόγους, ο δικηγόρος της οικογένειας θα ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση».