Μέσω των social media γίνεται κατά κύριο λόγο η όλη οργάνωση των αίθριων κορονοπάρτι. Οι άφθονοι πολίτες που δείχνουν να έχουν εξαντληθεί από τα μέτρα προστασίας και την εδώ και έναν χρόνο πανδημία στη χώρα μας ξεχύνονται στις πλατείες και στους αύλειους χώρους και υπό τις νότες ξέφρενης μουσικής… ξεδίδουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν τηρείται σχεδόν κανένα μέτρο προστασίας.

Η νέα μόδα που εδώ και δύο μέρες έχει εξαπλωθεί σε πολλές περιοχές της χώρας φέρει πλέον την επωνυμία «ο ιός της πλατείας».

Η τάση όμως αυτή εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο σε επικίνδυνη μόδα. Δεν πρόκειται για αυθόρμητες συναντήσεις, αλλά για οργανωμένες συγκεντρώσεις κυρίως μέσω των social media, έτσι ώστε η αστυνομία να μην μπορεί να αντιδράσει.

Εικόνες σαν και αυτές που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου προβληματίζουν κυβέρνηση και ειδικούς. Ένας γόρδιος δεσμός που επιζητά λύση.
Για ακόμη ένα βράδυ οι πλατείες βούλιαξαν από κόσμο. Για ακόμη ένα βράδυ εκατοντάδες νεαροί, σαν να μην υπάρχει πανδημία, αψήφησαν τα μέτρα και γλέντησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, στην πλατεία Βεάκη στο Περιστέρι, στο Μοναστηράκι, όλη η Αθήνα ένα τεράστιο κορωνοπάρτι.

«Λαοθάλασσα» στην Κυψέλη

Για δεύτερη νύχτα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στη Κυψέλη δεν έπεφτε καρφίτσα.
Νεαροί έβαλαν στην διαπασών και από τα ηχεία των αυτοκινήτων τους με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν πάνω από 1.000 άτομα στην περιοχή.
Ούτε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ δεν μπορούσε να διασχίσει τον δρόμο στην περιοχή.
Οι διοργανωτές είχαν τοποθετήσει κάθετα αυτοκίνητα προκειμένου να δημιουργήσουν μια απέραντη πίστα αλλά και να εμποδίσουν τυχόν αστυνομικά οχήματα να προσεγγίσουν.
Το κεντρικό μνημείο της Αγίου Γεωργίου, μετατράπηκε σε δημόσιο ουρητήριο.
Κραυγή αγωνίας των κατοίκων της Κυψέλης . Με επιστολή τους στον δήμο Αθηναίων καταγγέλλουν συνεχή ηχορύπανση αλλά και ανομία στην ευρύτερη περιοχή, ενώ το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης «έσπασε» από τις καταγγελίες.
Η αστυνομία στη Κυψέλη ήταν απούσα για δεύτερη νύχτα. Ήταν για δεύτερη νύχτα στη πλατεία Βαρνάβα, περικυκλώνοντας, ελέγχοντας και περιφρουρώντας το χώρο. Το πάρτι όμως, ήταν αλλού.

Χαμός στο Περιστέρι

Την τιμητική του είχε και χθες το Περιστέρι. Εκατοντάδες νεαροί, ο ένας πάνω στον άλλο, διασκέδασαν μέχρι πρωίας στην πλατεία Βεάκη.
Τα κρούσματα δεν πέφτουν, οι νεκροί αυξάνονται αλλά το πάρτι συνεχίζεται.
Ούτε λόγος για μάσκες και αποστάσεις ενώ για ακόμη μία νύχτα παραβίασαν την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Το έκαψαν σε Πάτρα και Βόλο

«Κορωνο – πάρτι» στήθηκαν, εκτός από την Αθήνα και στο κέντρο της Πάτρας.
Τα πάρτι εν μέσω πανδημίας συνεχίστηκαν και στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου, εκεί όπου από τις 10 το βράδυ και έπειτα δεν έπεφτε «καρφίτσα».
Οι δρόμοι γέμισαν και στον Βόλο. Μουσική, χορός και αλκοόλ.

Οργανωμένο σχέδειο βλέπει η ΕΛ.ΑΣ.

Για οργανωμένη κίνηση κάνουν λόγο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που εκτιμούν ότι οι θαμώνες της Βαρνάβα έδωσαν ραντεβού στην Αγίου Γεωργίου, μετά την εμφάνιση της νέας ομάδας ΟΔΟΣ στην πλατεία του Παγκρατίου.
Οι Αρχές ερευνούν ψηφιακά ίχνη μέσω facebook και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να εντοπιστούν οι διοργανωτές.
Το ερώτημα τώρα είναι αν εικόνες αυτές και ο συνωστισμός εκατοντάδων ανθρώπων μετατραπούν σε ένα τσουνάμι κρουσμάτων που δυστυχώς τα αποτελέσματα θα φανούν σε 15 ημέρες, δηλαδή στις γιορτές του Πάσχα.