Την πλήρη επαναλειτουργία των σχολείων στις 10η Μαΐου, εισηγείται προς την επιτροπή των ειδικών σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Παιδείας.

Τα σχολεία, πλην των Λυκείων που είναι σε λειτουργία, αρχικά υπήρχε προγραμματισμός να επαναλειτουργήσουν μέσα στον Απρίλιο, ωστόσο δεν το επέτρεψαν τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς υπήρχε μεγάλη διασπορά του ιού και αύξηση των κρουσμάτων. Προκειμένου να μην επιβαρυνθεί επιπλέον η κατάσταση στη χώρα, προτιμήθηκε από τους ειδικούς να μην ανοίξουν όλες βαθμίδες.

Σήμερα, η νέα εισήγηση του Υπουργείου αναφέρει ως νέα ημερομηνία, την Δευτέρα μετά την Κυριακή Του Θωμά, δηλαδή στις 10 Μαΐου, ως την κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσουν την λειτουργία τους όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Ωστόσο, για άλλη μια φορά η Επιτροπή καλείται να συζητήσει το θέμα και μέχρι την Μεγάλη Εβδομάδα να ανακοινώσει την δική της εισήγηση προς τον πρωθυπουργό για τα σχολεία, εφόσον φυσικά το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα επανεξεταστούν έως τότε

Πληροφορίες του Υπουργείου σημειώνουν  ότι το άνοιγμα μέχρι τα μέσα Μαΐου είναι μονόδρομος καθώς πρόκειται για άρση περιοριστικού μέτρου που δεν μπορεί να γίνει αργότερα.

Την ίδια στιγμή, η πολύμηνη τηλεκπαίδευση περιορίζει τα περιθώρια που υπάρχουν για να γίνουν φέτος προαγωγικές εξετάσεις στα γυμνάσια και τα λύκεια. Το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να ματαιωθούν, όπως συνέβη και πέρυσι, και η αξιολόγηση να γίνει βάσει βαθμών τετραμήνου.