«Αν το κορίτσι έφτανε εγκαίρως σε κάποιο νοσοκομείο, τώρα σίγουρα θα ζούσε». Σε αυτή τησυγκλονιστική παραδοχή προχώρησε ο ιατροδικαστής Κρήτης Σταμάτης Μπελιβάνης για το χαμό της 28χρονης Κορίνας στη Γαύδο.

Ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε τη θέση της οικογένειας της 28χρονης ότι έχασε τη ζωή της αφού έμεινε για ώρες αβοήθητη στον γκρεμό μετά την πτώση του οχήματος. «Οι κακώσεις της δεν ήταν καθόλου τρομακτικές. Η τραυματίας έζησε δύο με δυόμισι ώρες με ρήξη στον πνεύμονα. Αν το κορίτσι έφτανε εγκαίρως σε κάποιο νοσοκομείο, τώρα σίγουρα θα ζούσε» είπε ο Σταμάτης Μπελιβάνης, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή.

Παράλληλα, επισήμανε ότι δεν υπάρχει ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στην Κρήτη με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Μάλιστα, ο ιατροδικαστής υπογράμμισε ότι τα τραύματα της 28χρονης θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν αρχικά χωρίς χειρουργείο. «Αρχικά, τα τραύματά της θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί χωρίς καν επέμβαση. Με μια απλή τοποθέτηση συσκευασίας αποσυμφορισμούαιμοπνευμοθώρακα, η οποία τοποθετείται στο ΤΕΠ κάθε νοσοκομείου, η φοιτήτρια σήμερα θα ήταν ζωντανή», τόνισε ο Σταμάτης Μπελιβάνης.

Ωστόσο, τα κατάγματα δημιούργησαν πρόβλημα στη λειτουργία του ενός πνεύμονα και η εσωτερική αιμορραγία οδήγησε τηφοιτήτρια στο θάνατο. Για το 40χρονο, ο οποίος βρισκόταν μαζί με την Κορίνα τη μοιραία ημέρα, ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι είχε όμοια τραύματα με την 28χρονη, αλλά χωρίς να τρυπήσει ο πνεύμονάς του.

Την ίδια στιγμή, χτες εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές στον τόπο της τραγωδίας, καθώς περίπου 30 αγαπημένοι φίλοι είπαν το τελευταίο «αντίο» στη φοιτήτρια. Στο μνημόσυνο οι φίλοι της Κορίνας έφτιαξαν ένα στεφάνι με λουλούδια σε σχήμα καρδιάς και έγραψαν τα αποχαιρετιστήρια μηνύματά τους σε ένα μπλε τετράδιο. Το συγκεκριμένο τετράδιο θα αποσταλεί στην οικογένεια της 28χρονης στην Κέρκυρα.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time