Η πρώτη ημέρα στην δουλεία με self tests για χιλιάδες εργαζόμενους είναι πραγματικότητα. Όμως κάθε αρχή και δύσκολη. Πολλοί επαγγελματίες αλλά και εργαζόμενοι από την εστίαση, τις μεταφορές, τα σούπερ μάρκετ, τα κομμωτήρια, τις τράπεζες και τα δικαστήρια λένε πως το πρωί που πήγαν να πάρουν τα self tests είτε δεν ήταν περασμένα τα στοιχεία τους στο σύστημα, είτε δεν ήταν καθόλου ανοιχτή η πλατφόρμα.

Ακόμα και αυτοί που τα κατάφεραν όμως να πάρουν τα self tests βρήκαν πρόβλημα στο να δηλώσουν τα στοιχεία τους.

Εβδομάδα προσαρμογής

Για την πρώτη εβδομάδα του μέτρου πάντως οι εργαζόμενοι μπορούν να δηλώσουν το αποτέλεσμα μέχρι την Κυριακή 25 Απριλίου θα πρέπει να δηλώσουν το αποτέλεσμα ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να πηγαίνουν στην εργασία τους. Οι επαγγελματίες λένε πως με τεστ ή χωρίς δεν αλλάζει τίποτα στην κίνηση αφού οι καταναλωτές δεν εξυπηρετούνται να ψωνίζουν με τους περιορισμούς και τα μηνύματα.

Πολλοί εργαζόμενοι δεν κατάφεραν να βρουν self tests

Σε όσες επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι δεν κατάφεραν να βρουν τεστ, η ελπίδα τους είναι πως η διαδικασία θα ομαλοποιηθεί από το απόγευμα. Οι εργαζόμενοι πάντως θα πρέπει να ξέρουν πως αν βγουν θετικοί θα πρέπει μέσα σε 24 ώρες να κάνουν το επαναληπτικό τεστ για να επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα.

Άνοιξαν τα σύνορα

Οι υπήκοοι της Σερβίας μπορούν από σήμερα να ταξιδέψουν στην Ελλάδα είτε αεροπορικώς είτε οδικώς από τις συνοριακές διαβάσεις του Προμαχώνα και της Νυμφαίας στη Βουλγαρία. Αφού μπαίνει και τέλος στην 7ήμερη καραντίνα για όσους έρχονται από επισκέπτες από την ΕΕ, τη Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ακόμα αίρεται από σήμερα η καραντίνα και για όσους φθάνουν ακτοπλοϊκώς στη χώρα μας, στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας και έχουν πιστοποιητικού εμβολιασμού η αρνητικού τεστ PCR έως και 72 ώρες προτού ταξιδέψουν.

Δείτε το σχετικό βίντεo: