Βίντεο ντοκουμέντο με επιχείρηση ακινητοποίησης λέμβου που μετέφερε παράνομα πρόσφυγες και μετανάστες από την Τουρκία στην Κω έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα, όπου και παρουσίασε στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων το MEGA. Οι Λιμενικοί συνέλαβαν τον 23χρονο διακινητή αλλά και έναν 43χρονο που θεωρείται ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος

Στις εικόνες βλέπουμε μια λέμβο στην οποία χειριστής είναι ένας 23χρονος Μαροκινός που μεταφέρει 7 πρόσφυγες από την Τουρκία στα παράλια της Κω. Βλέπουμε τα δύο σκάφη του Λιμενικού τύπου Ραφναρ τα οποία ακινητοποιούν τη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή Φώκα στην Κω και συλλαμβάνουν τον 23χρονο χειριστή της ο οποίος έναντι αμοιβής έκανε vip μεταφορές.

Ο ίδιος μάλιστα πριν από μία εβδομάδα είχε καταφέρει να αποβιβάσει στο ακριτικό νησί 2 νεαρές από τη Συρία που χθες επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα.

Στο αεροδρόμιο τις συνόδευε ένας 43χρονος από την Αίγυπτο ο οποίος θεωρείται ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών και αφού τον συνέλαβαν οι αρχές στο κινητό του εντόπισαν οπτικοακουστικό υλικό από στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κυρίως παρατηρητήρια του νησιού.

Δείτε το σχετικό βίντεο: