Έφτασε η ώρα των οριστικών αποφάσεων και ανακοινώσεων για το Πάσχα, την εστίαση και τα σχολεία, καθώς ξεκίνησε η συνεδρίαση της Επιτροπής. Πρόκειται για μια από πιο κρίσιμες και δύσκολες συνεδριάσεις της Επιτροπής, καθώς από τη μια υπάρχει η πίεση του κόσμου και της οικονομίας, να αρθούν τα μέτρα του σκληρού lockdown και από την άλλη η ανάγκη να οδηγηθούμε σε ένα ασφαλές καλοκαίρι και άνοιγμα το τουρισμού αλλά και να αποσυμπιεστούν οι ΜΕΘ και τα νοσοκομεία, όπου καθημερινά χάνουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι από κοροναϊό.

 Όπως όλα δείχνουν το σενάριο για Πάσχα στο χωριό θεωρείται σχεδόν αδύνατο. Αυτό μάλιστα επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με την ίδια η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα.

 Αναμένεται ωστόσο πολύ σύντομα να γίνει γνωστό στους πολίτες το σχέδιο της κυβέρνησης. Μάλιστα εκτός από τις ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ισχύουν τις ημέρες του Πάσχα, από την κυβέρνηση θα επαναλάβουν το πόσο σημαντικό είναι να εμβολιαστούν οι πολίτες, καθώς θα συμβάλει στο άνοιγμα της οικονομίας.

 Είναι βέβαιο σχεδόν ότι και φέτος θα κάνουμε Πάσχα στο σπίτι, με την διαφορά ότι φέτος  οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για την Ανάσταση, που θα τελεστεί νωρίτερα, στις 21.00 του Μεγάλου Σαββάτου.

 Αρμόδιοι παράγοντες τονίζουν ότι «δεν αξίζει να θυσιάσουμε την επιστροφή στην κανονικότητα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι, για τέσσερις μέρες στο χωριό».

 πως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος σε ό,τι αφορά το πασχαλινό τραπέζι, στα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα αναφέρεται πως στο ίδιο σπίτι θα μπορούν να βρεθούν έως και δύο οικογένειες.