Μετά από τέσσερις συνεχόμενες ημέρες διασκέδασης και συνωστισμού σε πλατείες, χθες ήταν το πρώτο βράδυ χωρίς κορωνοπάρτι.Η αστυνομία βρέθηκε από νωρίς το απόγευμα στο Περιστέρι και έστησε «μπλόκο» στους δρόμους που οδηγούν στην περιοχή.

Φόβοι για ευρύτερη διασπορά του ιού

Ο Μιχάλης, φοιτητής, που συμμετείχε σε υπαίθρια πάρτι εξηγεί τους λόγους που βρέθηκε εκεί. «Έχω πάει στου Ψυρρή, και στο Περιστέρι έχω πάει… Ο φόβος για μένα μπαίνει στο να προστατέψω τα άτομα της οικογένειάς μου. Για τον εαυτό μου δε φοβάμαι ιδιαίτερα. Και η ψυχική μας υγεία είναι σημαντική. Εδώ και έναν χρόνο δουλεύουμε online, σπουδάζουμε online, ζούμε online ουσιαστικά και κάπως αυτό πρέπει να εκτονωθεί»

Την ίδια ώρα συγκλονίζουν μαρτυρίες των κατοίκων στην πλατεία Βαρνάβα. Δηλώνουν φοβισμένοι και αγανακτισμένοι, καθώς έχουν χάσει την ηρεμία τους. «Θέλετε να πεθάνετε από κοροναϊό; Πεθάνετε! Εμάς γιατί μας «παίρνετε στο λαιμό σας»; Δε μπορούμε να ησυχάσουμε, δε μπορούμε να κοιμηθούμε. Έχουμε άρρωστους ανθρώπους, υπάρχουν παιδιά που δίνουν πανελλαδικές» αγανακτεί ένας κάτοικος.

Χθες το βράδυ στην περιοχή του Περιστερίου, κοντά στη Βεάκη:

  • Ελέγχθηκαν 256 πολίτες
  • Προσήχθησαν 9 άτομα
  • και βεβαιώθηκαν 39 παραβάσεις των μέτρων για τον κοροναϊό
Η κίνηση είναι αυξημένη όχι μόνο στις περιοχές όπου διοργανώνονται τα κορονοπάρτι αλλά και στους περισσότερους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας, όλη μέρα. Την υπομονή τους κλήθηκαν να δοκιμάσουν σήμερα οι οδηγοί στο Κολωνάκι.

Την ίδια ώρα, ο 55χρονος DJ των « κορονοπάρτι» που έγιναν την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη καλείται να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων, μετά την ταυτοποίησή του από τις αρχές ως διοργανωτής.

Στην Κυψέλη η ΕΛ.ΑΣ

Οι έλεγχοι της αστυνομίας θα συνεχιστούν και απόψε σε πλατείες της Αττικής. Ανάλογη επιχείρηση όπως εκείνη στο Περιστέρι πραγματοποιείται και από το απόγευμα της Τετάρτης στην Κυψέλη στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Αστυνομικές δυνάμεις από όλες τις υπηρεσίες έχουν αναπτυχθεί έτσι ώστε να αποκλείσουν την πλατεία η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο όλων αυτών των πάρτι το τριήμερο. Το ίδιο αναμένεται να γίνει σε πολλές περιοχές πλέον από σήμερα.

Την ίδια στιγμή έχουν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις και στη Βεάκη όπου σκοπός είναι να μην συγκεντρωθούν άτομα ενώ το μεγάλο στοίχημα θα είναι Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έτσι ώστε η αστυνομία να καταφέρει να αναπτυχθεί σε σημεία για να αποτρέψει τα πάρτι που είδαμε την περασμένη εβδομαδα.

Δείτε το σχετικό βίντεο: