Δεν προσήλθε ο ηθοποιός, Πέτρος Φιλιππίδης, ενώπιον του εισαγγελέα, Κώστα Σπυρόπουλου, αλλά, αντίθετα, κατέθεσε υπόμνημα έγγραφων εξηγήσεων, απαντώντας στις καταγγελίες σε βάρος του, που τον εμπλέκουν σε κακουργηματικές πράξεις.

Σε βάρος του γνωστού ηθοποιού έχουν υποβληθεί στις εισαγγελικές αρχές τρεις καταγγελίες. Στην πρώτη με χρόνο τέλεσης το 2008, έχει καταγγελθεί βιασμός, ενώ στις άλλες δύο που αφορούν στα έτη 2010 και 2014, οι καταγγέλλουσες υποστηρίζουν ότι ο ηθοποιός αποπειράθηκε να τις βιάσει.

Σε αυτό το δικονομικό στάδιο, άλλωστε, βάση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ο γνωστός ηθοποιός δεν ήταν υποχρεωμένος να προσέλθει αυτοβούλως ενώπιον του εισαγγελέα.

Μάλιστα, πρότεινε και την εξέταση συγκεκριμένων προσώπων με την ιδιότητα του μάρτυρα.

Ήδη από το πρωί, ενώπιον του εισαγγελέα, καταθέτει γυναίκα η οποία αναφέρθηκε στο χαρακτήρα αλλά και στη σχέση της με τον κωμικό ηθοποιό. Στη συνέχεια, υποβλήθηκε δια συνηγόρου το έγγραφο υπόμνημα του με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο εισαγγελέας, αφού μελετήσει και τις έγγραφες εξηγήσεις του ηθοποιού, θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης ή όχι.