Με ένα «Αντίο Greece» και ένα θερμό μήνυμα με σημασία στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter αποχαιρέτισε σήμερα την Ελλάδα η αποστολή των Αεροπορικών Δυνάμεων του Ισραήλ, που συμμετείχαν με επιτυχία στην πολυήμερη, πολυεθνική, διακλαδική άσκηση «Ηνίοχος 2021», που ολοκληρώθηκε σήμερα.

«Αντίο Greece. Ο ‘Ηνίοχος 2021’ έφτασε επισήμως στο τέλος του. Στη διάρκεια της προκλητικής εβδομάδας εκπαιδεύσεως, η Ισραηλινή Αεροπορία (IAF) ασκήθηκε σε σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια στο πλευρό αεροποριών από όλο τον κόσμο, ενισχύοντας τους διεθνείς και στρατηγικούς δεσμούς» έγραψαν οι αρμόδιοι της IAF στο επίσημο twitter τους ανεβάζοντας ταυτοχρόνως και τέσσερις φωτογραφίες από την άσκηση.



Ασφαλώς καθόλου συμπτωματικό το γεγονός ότι μία από τις φωτογραφίες αυτές απεικονίζει ένα ισραηλινό μαχητικό σε πρώτο πλάνο και δίπλα του, να πετά στο ακροπτερύγιο του ισραηλινού αεροσκάφους, ένα F-16 των Αεροπορικών Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) θέλοντας έτσι να περάσει το καθόλου ευκαταφρόνητο «μήνυμα» ότι Ισραηλινοί και Άραβες (ή έστω ΑΥΤΟΙ εκ των Αράβων) πετούν δίπλα-δίπλα και εκπαιδεύονται ΜΑΖΙ!

Σε ένα δεύτερο tweet, χρησιμοποιώντας πάλι μία από τις τέσσερις προαναφερθείσες φωτογραφίες, σημειώνονται τα εξής: «Σήμερα η ανάπτυξη των Αεροπορικών Δυνάμεων στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς ασκήσεως ‘Ηνίοχος’. Η εκπαίδευση ολοκληρώθηκε και θεωρείται ως επιτυχής μετά από πολλές πτήσεις και ασκήσεις που ενίσχυσαν την ικανότητα και την επιχειρησιακή ικανότητα της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας».

Σαλόμ!